Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

03-06-2018 / Texel'94 - Vitesse

Ongelooflijk eigenlijk nog steeds, maar dit weekend gaan velen met een Vitesse-hart toch echt naar Texel voor de 1eronde van de nacompetitie. Inzet is een plaats in de 2eklasse. En daarin treft Vitesse Texel 94 uit Den Burg, dat in 1994 is ontstaan uit een fusie tussen SV Texel (1912) en Texelse Boys (1932).

Texel’94 is als 12egeëindigd op de eindranglijst. De 1eperiode van 8 duels deden ze het nog wel aardig en behaalden daarin 10 punten. De 2eperiode leverde 7 punten op uit 9 duels en in de 3een laatste periode eindigde Texel zelfs troosteloos als laatste met slechts 5 punten uit 9 duels. Het laatste duel tegen mede-degradatiekandidaat VSV eindigde in Den Burg in een 3-3 gelijkspel. De laatste zege dateert van 25 maart jl. toen er met 1-0 thuis werd gewonnen van Foresters.

Kijken we verder naar de eindrangschikking in de 2eklasse A na 26 duels dan blijkt uit het doelsaldo van 28-49 dat enerzijds dat de ploeg moeite heeft met score maar anderzijds ook dat ze het verdedigend meestal toch wel redelijk voor elkaar hebben. Vitesse is dus gewaarschuwd voor deze tegenstander, mede door het thuisvoordeel voor de Texelse ploeg.

Het toetje van de nacompetitie heeft Vitesse mede te danken aan Vrone dat Kleine Sluis vorige week de 5enederlaag in 6 duels wist te bezorgen! Tijdenlang was Kleine Sluis dé titelkandidaat. En de achterstand op kampioen Den Helder was 14 punten, dus zonder die 15 verliespunten zouden ze die titel zelf hebben gepakt. Maar door die teloorgang van de ploeg uit Anna Paulowna kreeg Vitesse onverwacht een plaats in de nacompetitie in de schoot geworpen. En dat heeft tevens tot gevolg dat trainer Everard Luijckx zijn afscheid alsnog met een mooie prijs kan opluisteren. Maar dan moet er wel eerst gewonnen worden op en tegen Texel(’94)! Gezien de resultaten van de laatste weken, het vertoonde spel maar vooral ook door de stijgende moraal dientengevolge moet winst zeker mogelijk zijn. Maar we weten dat juist zo’n nacompetitie onverwachte krachten kan oproepen bij elke tegenstander. Het zou dus best wel eens héél spannend kunnen gaan worden op Texel.

Is de stand na 90 minuten nog steeds gelijk dan wordt zal er verlengd gaan worden. Is de stand daarna nog steeds gelijk dan moeten strafschoppen uitsluitsel bieden wie er doorgaat naar de 2eronde. Wint Vitesse op Texel dan komt de winnaar van het duel ZAP-Volendam volgende week zondag naar Castricum. En dat zou het slot van deze competitie nog mooier maken dan het nu al is.

Dus mannen, zet ’m op op Texel en zorg ervoor dat we met z’n allen volgende week eindelijk weer eens een écht promotieduel op de Puikman mogen gaan beleven, met hopelijk een prachtig feest daarna om die promotie te gaan vieren.

Met de bus naar Texel...?

Blauw-Zwart en Vitesse’22 bieden je de mogelijkheid om aankomende zondag mee te reizen naar Texel voor de na-competitiewedstrijd Texel’94 – Vitesse’22.  Je kunt meerijden voor het luttele bedrag van 5 euro (inclusief lidmaatschap Blauw-Zwart) en bent daarmee uit en thuis. Normaal betaal je voor de overtocht per persoon €2,50.

De bus zal stipt om 10.00 uur vertrekken vanaf de parkeerplaats waar Full of Life was. 

Er zijn nog ongeveer 30 plaatsen vrij en zoals altijd geldt de regel: 

Vol = Vol

error: Alert: Content is protected !!