Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse - FC Den Helder

Op 1ePinksterdag staat het laatste reguliere thuisduel van Vitesse op het programma. Tegenstander is niemand minder dan de koploper FC Den Helder. FC Den Helder is ontstaan uit de fusie tussen HFC Helder en de HRC (Helderse Racing Club) op 1 juli 2001. Daarna heeft op 11 mei 2009 nog een juridische fusie plaatsgevonden tussen FC Den Helder en WGW.

De laatste 7 seizoenen kenmerken zich vooral door een serie van degradatie uit de 2e klasse die meteen weer gevolgd werd door promotie uit de 3e klasse. Alleen vorig seizoen lukte het niet om na één jaar direct weer terug te keren naar de 2e klasse. Ook niet via de nacompetitie als gevolg van het winnen van de 2e periode. Maar dat lijkt uitstel van executie want dit seizoen heeft men de titel vooralsnog in eigen hand. Tot de winterstop liep het niet echt zoals ze gehoopt hadden, maar daarna werden 20 punten gepakt uit 13 duels. Alleen van Kleine Sluis en ZAP werd uit verloren. Het gevolg is dat Den Helder inmiddels de trotse lijstaanvoerder is en ook de 2e periode nauwelijks meer kan missen. Eigenlijk is ZAP nog de enige concurrent met 2 punten achterstand met nog 2 duels te gaan. Op de site van Den Helder is te lezen dat een kampioenschap op 1ePinksterdag “een meer dan mogelijk scenario” is!!! Voorwaarden zijn echter nog wel dat ZAP niet wint van DTS én dat Vitesse wordt verslagen!! Voorwaar een gedurfde uitspraak die een tegenstander ook nog wel eens extra zou kunnen inspireren. Niet waar, mannen!!

Aan Vitesse dus de taak om het feest bij Den Helder minimaal één week uit te stellen. En dan natuurlijk bij voorkeur door net als in Den Helder de 3 punten weer te pakken. In december was het 1e treffen tussen beide teams een heel bijzondere pot voetbal. Voor rust een veel sterker Den Helder dat ondanks legio kansen niet wist te scoren en na rust Vitesse dat wel met 0-1 wist te winnen maar ook minstens 3x of 4x had moeten scoren! En als we het verslag van de laatste pot tegen Vrone goed lezen dan lijkt het scorend vermogen wel eens meer te haperen. Kortom: het kan vanmiddag best wel weer eens alle kanten op!
Vitesse heeft verrassenderwijze nog steeds uitzicht op een plaats in de nacompetitie. Bij winst op Den Helder blijft de spanning voor onze trouwe supportersschare minimaal nog één week voortduren. Onze concurrent daarbij is Kleine Sluis dat 3 van de laatste 4 duels verloren zag gaan. Zondag spelen ze uit bij Egmondia dat nog één punt nodig heeft om degradatiewedstrijden te ontlopen. Ook het scoreverloop in Egmond aan Zee zal dus wel aandachtig worden gevolgd! Maar het belangrijkste is eerst de huidige koploper op eigen terrein zien te verrassen. En we weten dat Vitesse juist in dergelijke beladen duels vaak heel goed voor de dag kan komen.

Wij hebben er dus zeker vertrouwen in! Maar er zal dus wel gebuffeld moeten worden om het technisch én fysiek sterke Den Helder opnieuw op de knieën te krijgen!

Zet ‘m dus op, mannen, en veel succes!

Uit historisch archief:

– 2002-2003   2 – 1
– 2003-2004   4 – 0
– 2010-2011   5 – 0  
– 2011-2012   2 – 3
– 2013-2014   4 – 1

Resultaten van FC Den Helder tot nu toe:

28-jan

Hollandia T

Den Helder FC

0

3

4-feb

Kleine Sluis SV

Den Helder FC

2

0

11-feb

Den Helder FC

VIOS W

5

0

18-feb

Zeevogels

Den Helder FC

0

4

4-mrt

JVC

Den Helder FC

0

1

18-mrt

DTS

Den Helder FC

0

3

25-mrt

Den Helder FC

Meervogels 31

3

0

31-mrt

ZAP

Den Helder FC

1

2

8-apr

Den Helder FC

Limmen

2

1

10-apr

ZAP

Den Helder FC

3

1

15-apr

Den Helder FC

Hollandia T

3

2

22-apr

Egmondia

Den Helder FC

1

3

13-mei

Den Helder FC

Vrone

1

0

Verslag laatste wedstrijd van onze tegenstander:

Den Helder  – Vrone    1 – 0

Door de winst van ZAP in de derby tegen Kleine Sluis was het zaak voor de ploeg van John Dobma om te winnen om de koppositie weer over te kunnen nemen. “We hebben geen enkel moment getwijfeld aan een goed resultaat tegen Vrone”, vertelt teammanager Richard Verhoef. Daarvoor was het krachtverschil met de bezoekers uit Pancras te groot.
“Toch begonnen we wat zenuwachtig aan het duel, want het is zo gemakkelijk bedacht, win de laatste drie wedstrijden en het kampioenschap is een feit. De praktijk is een stuk lastiger, met tegenstanders die niet mee willen werken aan een kampioensfeestje.” Toch resulteerde het veldoverwicht in de 21e minuut in een doelpunt van Daley Matroos, na goed voorzetten van de prima spelende Berry Nierop.
In de tweede helft dook weer een oud euvel voor de Nieuwdiepers op, het niet benutten van de vele kansen. “En dan spookt de uitwedstrijd in Pancras weer door het hoofd. Gemakkelijk op voorsprong komen, legio kansen, maar toch met 2-1 het deksel op de neus.” Ook de invallers Patrick Beens en Mitchell Leeuwenstein konden niet voor een grotere voorsprong zorgen. “Maar als je steunt op een ijzersterke defensie, kan 1 doelpunt genoeg zijn voor een overwinning”, aldus een opgeluchte Verhoef.

Volgende week wacht weer de volgende tegenstander, Vitesse uit Castricum. Deze ploeg is nog in een felle strijd gewikkeld met Kleine Sluis voor een plek in de nacompetitie. FC Den Helder is dus gewaarschuwd.

Bron: losdenhelder.nl

Volgend duel zondag 27 mei a.s.: 

Zeevogels – Vitesse’22

error: Alert: Content is protected !!