Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Uitbreiding Wall-of-Fame met Nico Jonker en Dick Twisk

Nico Jonker
Dick Twisk

Tijdens de jaarlijkse thema-avond van Supportersvereniging Blauw-Zwart zijn vrijdagavond 29 april 2011 opnieuw enkele iconen toegevoegd aan de Wall-of-Fame van Vitesse’22. Ditmaal betrof het spelers die als eersten vanuit Vitesse de overstap naar het betaalde voetbal hebben gemaakt, namelijk Nico Jonker en Dick Twisk.

Nico Jonker tekende in 1960 een contract voor FC Haarlem. Dick Twisk volgde hem in 1964 met een overgang naar FC Zaanstreek, dat in 1967 fuseerde met Alkmaar ’54 tot AZ’67. Het talrijk opgekomen publiek kon uit de mond van beide oud-gedienden ondermeer vernemen hoe hun overgang destijds is gegaan, wat zij destijds verdiend hebben bij winst of gelijkspel. Ook hun prestaties en bijzondere situaties werden uit de doeken gedaan, ondersteund door een presentatie met krantenartikelen, foto’s en filmbeelden.

Inmiddels zijn op de Wall-of-Fame foto’s en gesigneerde shirts van 8 bekende Vitesseleden te bewonderen, met een overzicht van de door hen geleverde prestaties in het betaalde voetbal. Met die Wall-of-Fame laat Vitesse zien dat de club niet alleen trots is op het feit dat zij zoveel goede spelers heeft voortgebracht maar hoopt daarmee óók een inspiratiebron te hebben voor de talrijke jeugd van Vitesse’22.

Om alle foto’s van deze avond te bekijken klikt u op bijgaande link: Foto-Album

Tevens hebben we een film van Dick Twisk die hier te bekijken is: Dick Twisk

error: Alert: Content is protected !!