Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Ouderenmiddag 2010

Ouderenmiddag Blauw-Zwart weer een heel gezellig festijn

Afgelopen vrijdag heeft Blauw-Zwart weer de jaarlijkse ouderenmiddag voor de inwoners van Castricum, Bakkum en omstreken georganiseerd in de Vitessekantine. ’s-Morgens vroeg was met medewerking van Cor Zonneveld en Adri de Wit de kantine al in gereedheid gebracht, waarna Rina Jonker en Helma Bleijendaal de overige voorbereidende werkzaamheden voor hun rekening namen…

Dit keer waren er 92 deelnemers op dit evenement afgekomen. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Henny Reijnders deed wethouder Ber Hes een woordje. Hij ging ondermeer in op het grote belang van vrijwilligerswerk in de gemeente. Het vrijwilligersbestand vergrijst snel, en het wordt steeds moeilijker om nieuwe, jongere vrijwilligers te vinden, aldus wethouder Hes.

Hij prees Blauw-Zwart dan ook voor het feit dat zij al voor de 41ste keer deze ouderenmiddag heeft georganiseerd en sprak de wens uit dat Blauw-Zwart door zal gaan tot het 50-jarige jubileum van deze traditie. Vervolgens ging de klaverjasdrive om 14.00 uur van start. Na de gratis koffie, met cake geschonken door Joop Hollenberg, kreeg de vaste groep kantinemedewerkers (naast Rina en Helma ook Josephien van Beem, Ineke Zonneveld en Lina Verver) het al gauw druk met bestellingen van advocaat met slagroom en andere lekkere drankjes. Het personeel achter de bar (Adri de Wit, Margriet Lute en als stand-in ons aller Dub) kreeg het gaandeweg steeds drukker en drukker.

Met name Dub had in het begin nog wel de nodige moeite om de flessen advocaat leeg te krijgen, maar een goeie aanwijzing van een van de deelnemers zorgde voor de oplossing: eerst de flessen warm maken in warm water en dan pas schenken! Mede daardoor steeg de stemming zienderogen. Vanaf 16.30 uur werd dit nog verder verhoogd door een muzikaal optreden van Jan Zoontjes, die werd geassisteerd door nog een bekend Vitesse gezicht: Cor Jonker. Tijdens de vele bekende nummers van Jan uit lang vervlogen tijden werd meegezongen, rustig doorgekaart, genoten van de traditionele soepmaaltijd of gezellig doorgepraat.

De middag werd afgesloten met de prijsuitreiking, waarbij er een prijs was voor zowel de 15 hoogst- als de 15 laagstgeëindigden. Winnaar werd Gré Beentjes uit Heemskerk met 5826 punten. Onder de overige deelnemers werden ook nog 30 prijzen verloot. Rond 18.00 uur ging iedereen dankbaar en voldaan weer huiswaarts, nog steeds onder begeleiding van vrolijke nummers van onze Jan.

Na afloop waren er natuurlijk weer bloemen voor alle medewerkers aan deze middag, die overigens zelf ook volop genoten hebben van deze wederom heel geslaagde ouderenmiddag.

error: Alert: Content is protected !!