Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse en koploper ZAP in evenwicht: 1-1

Voor het 1e duel na de winterstop moest Vitesse op de Puikman aantreden tegen koploper ZAP. Uit was de ploeg uit Breezand de winnaar (3-1) dus was het aan Vitesse om revanche op die nederlaag te nemen. De kansen daartoe waren weliswaar aanwezig maar uiteindelijk was het 1-1 gelijke spel voor vrijwel alle betrokkenen een alleszins acceptabele uitslag.

In een aantrekkelijk duel, dat prima werd geleid door de jonge scheidsrechter Broekhuizen, was van meet af aan duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilden gaan. Energiek werd de aanval gezocht waarbij het fysiek met name door ZAP ook niet werd geschuwd. Maar in aanvallend opzicht ontbrak de finesses zodat het aantal uitgespeelde kansen aan beide kanten op één hand was te tellen. Toch viel de eerste kans al voor snel te noteren voor ZAP maar daarna kwam de verdediging van Vitesse met de uitblinkende Jasper Rutgers nauwelijks meer in de problemen. Aan de andere kant kreeg Vitesse wat meer mogelijkheden. Zo werd een scherpe voorzet van Rik Beentjes ternauwernood door één van de verdedigers net naast de voor hem goede kant van de paal tot corner verwerkt. De grootste kans was echter het gevolg van geklungel in de verdediging van ZAP. Tot zijn eigen verbazing kon aanvoerder Jort Kaandorp daardoor de bal afpakken en met 2 aanvallers tegen één verdediger had die buitenkans verzilverd moeten worden. Dat lukte echter niet vandaar dat de rust inging met de 0-0 op het scorebord.

Na rust had Vitesse de koude noordoostenwind in de rug. Binnen enkele minuten echter was het geheel onverwacht ZAP dat aan de leiding kwam. Op een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanvalsopzet over rechts werd niet adequaat ingegrepen door de verdediging van de thuisploeg waarna de spits van ZAP vanuit een nagenoeg onmogelijke positie hard uithaalde op het doel van Tom Laan. Omdat zijn uitzicht belemmerd werd door enkele verdedigers en de bal ook nog door een van hen werd getoucheerd sloeg de bal tot veler verrassing bij de 1e paal binnen: 0-1. Vitesse was door die tegenslag enigszins van slag, maar lang kon ZAP niet genieten van die voorsprong. In de 56e minuut volgde namelijk een snelle counter waarbij de naar links uitgeweken Rik Beentjes zijn man uitspeelde en de keeper met een beheerste schuiver kansloos liet: 1-1. Het laatste halfuur had de thuisploeg wel het initiatief maar mede door de afwezigheid van de geblesseerde Robin Bakker ontbrak ditmaal de creativiteit om dat veldoverwicht ook op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Aan de andere kant moest Tom Laan in de laatste 10 minuten zijn klasse nog tonen om ZAP van de winnende treffer af te houden. Mede daarom kon iedereen achteraf wel vrede hebben met dat gelijke spel.

error: Alert: Content is protected !!