Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Contact:

Henny Reijnders (voorzitter), Helmkade 32, 1901 BM, Castricum
NL17 RABO 0311 9070 32  – t.n.v. RKSV Vitesse’22 – Blauw-Zwart

(Voorbeschouwing)

Dit weekend krijgt Vitesse Assendelft op bezoek en dat wordt de 6e onderlinge confrontatie tussen beide ploegen in competitieverband. In de seizoenen ‘13-‘14 en ‘14-‘15 speelden ze tegen elkaar in de 2e klasse. Het 1e seizoen wist Vitesse 2x te winnen, een seizoen later ging Assendelft 2x als winnaar van het veld. De 5e keer was op 15 december 2019. In Assendelft won de thuisploeg verdiend, maar wel wat geflatteerd met 3-0. Dat was het seizoen dat competitie in maart 2020 moest worden afgebroken als gevolg van de uitbraak van corona. Omdat Assendelft op dat moment de nummer één op de ranglijst was, kwam de ploeg toch in aanmerking voor promotie naar de 1e klasse.

Vorig seizoen eindigde de ploeg op de 5e plaats als leider van de grote middenmoot. In de aanloop van de herstart van de competitie van dat seizoen oefenden beide ploegen in januari 2021 nog tegen elkaar op de Puikman. Een prima spelend Vitesse zorgde voor een verrassing door met 3-1 te winnen.

Met Assendelft komt dit keer óók een bekende trainer terug naar de Puikman: Patrick van der Fits, die in 2016 na 4 jaar van Vitesse verhuisde naar SVW, is dit seizoen hun hoofdtrainer geworden! Maar ondanks dat heeft Assendelft net als Vitesse geen al te best voorseizoen achter de rug. Het verlies thuis tegen BOL (2-3) en uit tegen JVC (2-1) betekende het einde van het bekertoernooi. En ook de competitiestart thuis tegen IVV leverde zelfs geen puntje op. Een goed georganiseerd IVV wist de boel achterin goed dicht te houden en scoorde zelf wel een keer in een van venijnige uitvallen. Kortom, Assendelft heeft het nodige goed te maken en zal dus op en top gemotiveerd naar de Puikman afreizen.

Vitesse zelf verraste vorige week vooral na rust met prima veldspel uit tegen LSVV. De late gelijkmaker (89e minuut) was niet alleen meer dan terecht maar een overwinning zou zelfs ook niet onverdiend zijn geweest. Morgen zal de ploeg zich in min of meer de sterkste formatie gaan presenteren aan het thuispubliek. Met een aansprekende en sterke tegenstander als Assendelft zou het best wel eens een mooi duel kunnen worden. Als het goede spel van vorige week voortgezet kan worden, hebben wij er in ieder geval alle vertrouwen in!

Wij wensen iedereen in elk geval een fijne en vooral sportieve wedstrijd toe!

Veel succes, mannen.

Volgend duel 9 oktober a.s. 14.00 uur:
SV Hillegom - Vitesse'22

Kalender 2022-23

In de kalender hieronder zijn alle wedstrijden van Vitesse 1 opgenomen. Door op één van de blokjes te klikken (smartphone) komt de informatie betreffende de wedstrijd eronder te staan. Klik op de wedstrijd om Google Maps te openen met de locatie van de betreffende vereniging.

error: Alert: Content is protected !!