Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse haalt heel overtuigend uit tegen Volendam: 7-2

Duels tegen Volendam liggen Vitesse wel! De laatste 26 onderlinge duels trok Vitesse maar liefst 13 keer aan het langste eind tegen slechts 6 zeges voor de wijdbroeken. Waar vorige week uit bij Hercules Zaandam zelfs het dik verdiende puntje in de slotfase in rook op ging moest het dit keer dus thuis gebeuren tegen de Volendammers. Vorige week wist Vitesse het goede spel vóór rust geen vervolg te geven na rust maar dit keer was de ploeg van trainer Thijs Sluijter het hele duel heer en meester. De uiteindelijke 7-2 zege was mede daardoor allesbehalve geflatteerd.

De eerste helft ging de partij redelijk gelijk op. Vooral voorin had Volendam een paar prima voetballer waaronder goalketter Tom Kwakman. De eerste echte kans van het duel was ook voor de ploeg uit Volendam maar die werd niet benut. Daarna hielden beide ploegen elkaar lange tijd aardig in evenwicht al werden de meeste duels gewonnen door de fanatieke thuisploeg. Na ruim een half uur spelen kreeg de verdediging van Volendam een spervuur van prima aanvallen van Vitesse te verduren. Dat leidde achtereenvolgens tot een bal op de lat, en grote kans voor Menno Frankfort en een 100% kans voor Mats Laan. Een goal kon gewoon niet uitblijven en een prima steekbal van Jort Kaandorp op spits Robin Bakker bracht de laatste vrij voor de keeper en dat betekende de verdiende 1-0. Nog voor rust werd de voorsprong uitgebouwd toen Jort Kaandorp na een mooie aanval over rechts vrij voor doel de bal simpel kon binnentikken: 2-0.

Ook direct na rust bleef Vitesse de Volendammers afjagen en dat leverde al snel resultaat op. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd in de 49e minuut door uitblinker Robin Bakker feilloos binnengeschoten: 3-0. De deceptie voor trainer Berry Smit werd nog groter toen Robin Bakker niet veel later de verdediging van Volendam voor de zoveelste keer te snel af was en Mats Laan in staat stelde de 4-0 te scoren. Nog geen minuut later wist spits Tom Kwakman na een snelle uitval te profiteren van iets te veel vrijheid en schoot vrij simpel de 4-1 binnen. Maar Vitesse ging onverdroten door en voerde de score verder op naar 6-1 alvorens Volendam weer even aan de beurt was: 6-2. De onverzettelijkheid bleek in de 78eminuut toen Rik Beentjes puur op wilskracht doorging op een schier onmogelijke dieptebal. Hij troefde achtereenvolgens op snelheid zowel de laatste man als de keeper af en bracht met een sliding de einduitslag op het scorebord: 7-2! Vlak voor tijd bleek de frustratie bij Volendam zo groot dat een van de spitsen een 2egele kaart kreeg wegens commentaar op de leiding en dus met rood van het veld af moest. Niet veel later gevolgd door zijn deze middag zoek gespeelde ploeggenoten.

error: Alert: Content is protected !!