Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Tom Laan houdt de nul én zorgt voor winst Vitesse: 0-1

Dit weekend ging Vitesse op bezoek bij VIOS W. in Warmenhuizen. Het laatste onderlinge duel dateerde alweer van begin deze eeuw. Vooral in de jaren ‘70 en ‘80 stonden beide ploegen regelmatig tegenover elkaar en die duels stonden meestal garant voor spanning en sensatie. Het weerzien dit weekend stond daarmee in schril contrast. Duidelijk was te zien dat het 2 ploegen waren die in de onderste regionen staan en die naarstig op zoek zijn naar de broodnodige punten. Van goed voetbal was in elk geval geen sprake, mede door het slechte veld en de harde wind. De treffer in de 18e minuut bleek uiteindelijk beslissend en zorgde er voor dat Vitesse de middenmoot weer binnen bereik heeft gekregen.

Met de wind in de rug zocht Vitesse vanaf de aftrap de aanval. Alhoewel de verdediging van VIOS niet bepaald een sterke indruk maakte werd het ze door veel foute passes ook niet al te lastig gemaakt. De eerste grote kans was zelfs voor de thuisploeg. Net als een week eerder was het knullig balverlies op eigen helft dat de spits van VIOS plotsklaps alleen voor de keeper bracht. Tom Laan wist de inzet met zijn voet echter net nog te pareren. Vijf minuten later viel het eerste echte gevaar van Vitesse te noteren. Een pegel van Nick van de Ven ging rakelings naast. In de 18e minuut was het wel raak. Een harde voorzet van rechts van Nick van de Ven werd door Jort Kaandorp hard binnengeschoten: 0-1. Daarna kroop de thuisploeg wat meer uit hun schulp en door het opportunistische voetbal kwam Vitesse wat meer onder druk te staan. Dat leidde onder meer tot een grote kans in de 30e minuut en ook vlak voor rust kon na een paar corners de gelijkmaker maar ternauwernood voorkomen worden.

Na rust bleef het voetbal door een foutenfestival over en weer van een bedenkelijk niveau. Maar met name via de rechterspits van Vios ontstonden er toch af en toe toch wel gevaarlijke situaties voor het doel van Tom Laan. Vitesse wist daar weinig tegenover te stellen. Toch viel bijna de 0-2 toen Robin Bakker een lege voorzet gaf op Nick van de Ven maar met de punt van zijn schoen wist de keeper een treffer te voorkomen. Wederom leek simpel balverlies op eigen helft Vitesse fataal te worden in de 74e minuut. Dat leidde tot een verwoestende uithaal richting kruising die door keeper Tom Laan nog met de vingertoppen uit het doel kon worden getikt. De bevrijdende 2e treffer leek daarna toch aan de andere kant te gaan vallen maar de door het midden doorgebroken Menno Frankfort wist zijn rush niet doeltreffend af te ronden. En zo’n 5 minuten voor tijd was het opnieuw Tom Laan die een hard en laag ingeschoten bal net uit de rechterbenedenhoek wist te tikken. Dat was ook meteen het laatste memorabele wapenfeit in een wel heel matig duel. Maar wél 3 punten voor Vitesse, en dat was dit keer het belangrijkste! 

error: Alert: Content is protected !!