Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Ook Meervogels slachtoffer dadendrang Vitesse: 5-1

Tot nu toe is Vitesse op de eigen Puikman door niets en niemand te stuiten. Zelfs niet door Meervogels dat in de eerste 5 duel in totaal slechts 3 tegendoelpunten toestond. Maar na Volendam (7-2) en DTS (4-0) moest ook Meervogels ondervinden dat op de Puikman maar één ploeg de baas is en dat ook nog eens tot uitdrukking wil brengen in de score. En dan ook nog eens vooral in de fase dat de ploeg van trainer Thijs Sluijter na een rode kaart met 10 man speelde. Een ongekende afstraffing derhalve voor Meervogels dat de laatste 3 duels tegen Vitesse allemaal gewonnen had en daardoor de 3eplaats op de ranglijst nu kwijt is geraakt aan Vitesse.

Vitesse liet vanmiddag geen spaan heel van Meervogels.

Het eerste kwartier ging het duel redelijk gelijk op met wat kleine kansen aan beide zijden. Maar daarna trok Vitesse het initiatief naar zich toe, mede nadat de beide buitenspelers weer gewisseld hadden met hun eigen vertrouwde stek. Vooral de snelle Rik Beentjes wist zich te onderscheiden met snelle rushes en prima voorzetten. In de 14eminuut liet hij zijn tegenstanders weer de hielen zien en bood Robin Bakker midden voor doel een niet te missen kans. Maar die raakte de bal zo verkeerd dat de bal niet in doel belandde maar net voorlangs rolde. Voor Meervogels restte niet veel meer dan tegenhouden en proberen de rust te halen zonder tegengoal. Maar in de 40eminuut maakte Robin Bakker zijn misser alsnog goed door zijn ploeg naar een meer dan verdiende voorsprong te schieten.

Vlak na rust kreeg Meervogels een grote kans om op gelijke hoogte te komen maar een pegel van korte afstand werd door keeper Michel van Kampen met een katachtige reflex onder de laat vandaan getikt. Vitesse was daardoor wakker geschut en was vanaf dat moment weer heerser op het middenveld met de opnieuw sterk spelende Menno Frankfort en Rutger Balm. Rond de 50e minuut werd Jort Kaandorp de diepte ingestuurd omspeelde de keeper maar werd door hem gevloerd. Tot verbazing van vrijwel iedereen bleef het fluitsignaal uit, dus géén penalty en géén rood! Dat zorgde voor wat irritatie ober en weer in het veld en dat leverde uiteindelijk zelfs een rode kaart op toen Joris Veldt zijn 2e gele kaart kreeg na commentaar op de leiding na een stevig duel met een tegenstander. 

Wellicht dat Meervogels toen dacht voordeel te krijgen van de numerieke meerderheid kregen ze al heel snel de rekening gepresenteerd door een nog fanatieker spelend Vitesse. Binnen 2 minuten wist Jort Kaandorp 2 keer scoren. Eerst rondde hij in de 54e minuut een perfecte voorzet van Robin Bakker beheerst af en een minuut later deed hij dat opnieuw na aanspelen na een prima bal van Rutger Balm: 3-0. In de 59e minuut kreeg Meervogels een grote kans op een tegentreffer na een heuse scrimmage in het strafschopgebied van de thuisploeg. Maar uiteindelijk kreeg men de bal niet over de doellijn. Van de numerieke minderheid was op het veld niets te merken. Vitesse bleef de baas en in de 67e leverde daar een vierde treffer op toen Rutger Balm weer eens een bal veroverde wat verdedigers voorbijliep en de bal panklaar klaar legde voor Robin Bakker. Geen minuut later werd de diepte ingestuurde Robin Bakker door de keeper net buiten het strafschopgebied onderuitgehaald. Dit keer werd de rode kaart wel getrokken. Nadat Menno Frankfort in de 83eminuut de stand naar 5-0 had getild mocht Bram Kaandorp nog de eretreffer laten aantekenen. Opnieuw dus een eclatante thuisoverwinning van Vitesse, dat nu ook komende zondag maar eens de 3 punten mee naar huis moet nemen in en tegen Bergen.

error: Alert: Content is protected !!