Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Na 0-3 winst verdiende nacompetitie Vitesse’22

De weersomstandigheden waren deze zondagmiddag dusdanig dat er van een sprankelende pot voetbal weinig terecht kwam. In de eerste helft waren de meeste kansen wel voor Vitesse maar kon het zo maar gebeuren dat Zeevogels de overhand zou krijgen.

Dat laatste gebeurde dus niet alhoewel Vitesse menigmaal in de verdediging moest laten zien dat het sterker was dan de laatst geplaatste op de ranglijst. Keeper Tom Laan wist zijn doel vanmiddag schoon te houden al kwamen daar zo nu en dan toch wel tenenkrommende momenten bij kijken.

De ploeg van trainer Everard Luijckx ging de rust in met een 0-0 stand en eigenlijk waren de meegereisde supporters het wel eens met elkaar. Als Vitesse één doelpunt zou scoren zou de ban gebroken zijn en Zeevogels de boel moeten opengooien, en precies dat gebeurde in de 69eminuut. Mats Laan scoorde de 0-1 na een slimme steekpass van Robin Bakker en brak daarmee de ban. In de 75eminuut was het Jort Kaandorp die voor de 0-2 tekende en Robin Bakker pikte in de 80eminuut zijn goal mee wat de eindstand op 0-3 bracht.

Vitesse had hierna nog wel kansen, mede omdat Zeevogels het eigenlijk wel voor gezien hield en hun krachten wilde sparen voor de aankomende nacompetitie wedstrijd(en) om degradatie te voorkomen. Vitesse daarentegen moest (toch nog lang) wachten hoe de wedstrijd Kleine Sluis – Vrone was geëindigd, maar toen eindelijk het verlossende bericht kwam dat deze wedstrijd met 2-3 was gewonnen door Vrone ontstond er een groot gejuich bij de ploeg en de nog aanwezige supporters, want tegen alle verwachtingen hebben wij/zij de nacompetitie gehaald.

Volgende week zondag 3 juni gaat Vitesse dus spelen tegen Texel’94 in Den Burg op Texel en dat zou bij winst wel eens een mooi vervolg kunnen krijgen.

error: Alert: Content is protected !!