Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse troeft in spannende CAL-derby koploper Limmen af: 2-1

Voor het 3e achtereenvolgende seizoen stonden Limmen en Vitesse tegenover elkaar op de Puikman. Bij de voorgaande 2 edities had Vitesse op basis van de ranglijst de favorietenrol en die werd ook beide keren waargemaakt. Dit keer kwam Limmen als koploper naar Castricum toe met maar liefst 6 overwinningen uit 7 duels en mede daardoor met 9 punten voorsprong op Vitesse. Bovendien zou Limmen bij winst verzekerd zijn van de 1e periode. Maar dat feest ging vooralsnog niet door omdat ze een uiterst gemotiveerd Vitesse tegenover zich vonden. De thuisploeg speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen en won dus terecht voor de 3e keer op rij.

Meteen vanaf de aftrap liet Vitesse zien dat Limmen de 1e periode niet zomaar cadeau zou krijgen. Fanatiek koos de thuisploeg de aanval en kwam al in de 8e minuut door Robin Bakker op voorsprong. Maar toen het team al bijna weer klaar stond voor de aftrap werd die goal alsnog afgekeurd omdat een onterecht vlagsignaal werd overgenomen door de bepaald niet sterk fluitende scheidsrechter. Mede door andere vreemde beslissingen kregen beiden daarom in plaats van respect nogal wat hoon over zich heen van het thuispubliek. Maar respect moet normaliter ook wel een beetje verdiend worden! Vitesse zette zich echter snel over die teleurstelling heen en behield het veldoverwicht.

Ook Limmen liet evenwel zien dat het over een goede ploeg beschikt. Daarom werd vooral de 1e helft een spektakel voor het publiek met veel gevaarlijke momenten voor beide doelen. Toch was het Limmen dat na 23 minuten spelen op voorsprong kwam. Bij een aanval over links leek de bal te worden weggewerkt maar kwam alsnog voor de voeten van een van de aanvallers. Keeper Tom Laan wist de inzet in eerste instantie nog te keren maar was kansloos in de rebound: 0-1. De jacht op de meer dan verdiende gelijkmaker bleef tot de rust echter zonder succes, onder meer door het missen van enkele 100% kansen én door sterk keeperswerk van Martijn Veldboer. Overigens mocht laatstgenoemde niet mopperen toen hij de doorgebroken Jort Kaandorp onderuithaalde in het strafschopgebied. In plaats van een penalty en een rode kaart volgde echter tot grote verrassing van iedereen een vrije trap tegen voor een vermeende schwalbe!

Maar meteen na rust was het wel raak. Nog voordat alle toeschouwers hun plaats weer hadden ingenomen was het Mats Laan die de gelijkmaker scoorde: 1-1. Vitesse bleef ook daarna aandringen en 5 minuten later volgde de ploeg op voorsprong. Na een korte corner van rechts passeerde Robin Bakker enkele verdedigers en zijn voorzet kwam voor de voeten van Rik Beentjes terecht. Die haalde direct uit en mede omdat de bal door een van de verdedigers van richting werd veranderd was Martijn Veldboer voor de 2e keer kansloos: 2-1. Daarna wijzigde het spelbeeld een beetje, want Vitesse moest terug omdat Limmen de aanval zocht. Maar anders dan in de 1e helft werden door beide teams nauwelijks kansen meer gecreëerd.

En dus bleef het spannend tot het einde, ook tijdens de lange blessuretijd. Al met al dus een verdiende overwinning voor Vitesse. En Limmen moet nu afwachten wat Meervogels gaat doen in het inhaalduel tegen Hollandia T omdat dat duel werd afgekeurd.

error: Alert: Content is protected !!