Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Robin Bakker leidt Vitesse langs Vrone: 1-4

Het lukte hem net niet om zelf te scoren. Toch werd hij duidelijk “Man of the match”, want hij was betrokken bij nagenoeg alle kansen en de 4 goals van Vitesse. Tot ruim driekwart wedstrijd leek het een moeizame strijd voor Vitesse te gaan worden. Maar binnen een tijdsbestek van een minuut of 5 werd het beeld totaal anders. Vitesse wist daarin liefst 3-maal te scoren. Vrone bleef het daarna nog wel proberen maar meteen 2e goal van Jort Kaandorp werd het duel in het slot gegooid.

De 1e helft leek wel een kopie van het duel vorig jaar in Sint Pancras. Een welhaast ongeïnspireerd Vitesse had de handen vol aan de thuisploeg. Ook verdedigend was het niet best. Het 1e doelpunt viel net als vorig jaar al na ruim 10 minuten spelen. Een voorzet van rechts leek een eenvoudige prooi van keeper Michel van Kampen te worden.  Maar zijn afwachtende houding werd afgestraft door de goalgetter van Vrone Dennis Koning die vlak daarvoor zijn teen tegen de bal wist te krijgen: 1-0. Ook daarna bleef de meeste dreiging uitgaan van Vrone dat op basis van fysieke kracht maar óók fanatiek op de aanval bleef spelen. Vlak voor rust ontstonden voor beide doelen nog enkele gevaarlijke situaties maar gescoord werd er niet meer.

De preek in de rust van trainer Thijs Sluijter zal waarschijnlijk goed doorgedrongen zijn bij zijn spelers want na rust stond er een ander Vitesse. Nu werd de strijd ook volop aangegaan. Met Nick van de Ven als vervanger van de geblesseerd geraakte Rik Beentjes was er ook meer power en lengte voorin en ook dat was nodig tegen de stevige en lange verdedigers van Vrone. Ook de wissel van Mats Laan voor Desmond de Waard na een minuut of 10 zorgde voor meer aanvallende kracht evenals de latere vervanging van verdediger Menno Peters voor de jonge middenvelder Tim de Koning. Toch wist Vrone redelijk lang stand te houden maar zo’n 20 minuten voor tijd ging het mis toen Vitesse een vrije trap kreeg midden voor doel en net buiten het strafschopgebied. Robin Bakker knalde de bal wel door de muur maar hard op het lichaam van keeper Luuk van der Laan. Die zag de bal vervolgens van zijn lichaam afspringen waarna spits Nick va de Ven iets alerter bleek te reageren dan zijn tegenstanders en de gelijkmaker scoorde: 1-1. Voordat Vrone bekomen was van die gelijkmaker kon Robin Bakker alweer vrij op rechts gevonden worden. Die was meteen los en bediende de inkomende Menno Frankfort perfect op maat. Tegen zijn verwoestende uithaal was Luuk van der Laan wederom kansloos: 1-2. Vitesse bleef ook daarna doorgaan en de thuisploeg leek rijp voor een afstraffing. Een domme overtreding op Nick van de Ven aan de zijkant van het strafschopgebied leverde in de 76e minuut een penalty op. Aanvoerder Jort Kaandorp liet zich niet intimideren door de wat vervelend acterende keeper en stuurde die vervolgens naar de verkeerde hoek: 1-3. Nadat Robin Bakker eerst nog een inzet van hem via de vingertoppen van de keeper net naast zag gaan bood hij na een actie in de 84e minuut ook Jort Kaandorp een niet te missen kans: 1-4. Vrone probeerde daarna nog wel de eindstand een beter aanzien te geven en slaagde daar bijna ook nog in. Maar het slotakkoord was deze keer voor Robin Bakker die een mooi aangesneden vrije trap via de kruising het veld weer zag inkomen.

Volgende week speelt Vitesse thuis tegen De Kennemers, dat samen met Vitesse op de 2eplaats staat met 3 punten achterstand op Hercules Zaandam.

error: Alert: Content is protected !!