Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse en Kleine Sluis in evenwicht: 0-0

Ook Kleine Sluis, tot dit weekend grootste titelkandidaat, is het niet gelukt op eigen terrein een einde te maken aan de ongeslagen serie van Vitesse van inmiddels 11 duels. In een enerverende partij voetbal met veel kansen aan beide kanten bleef de score nogal verrassend steken op 0-0. Vitesse was een uur lang duidelijk de bovenliggende partij maar de meer dan verdiende openingstreffer bleef uit. En omdat de thuisploeg het laatste half uur het initiatief wist over te nemen kon iedereen zich achteraf wel vinden in de uiteindelijke puntendeling.

Vitesse, dat op de Puikman nog kansloos met 1-3 had verloren van de ploeg uit Anna Paulowna, speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Vanaf de aftrap was duidelijk dat de ploeg er alle vertrouwen in had tegen deze sterke tegenstander. Al in de 5e minuut wist de in de diepte aangespeelde Jort Kaandorp zich op de achterlijn vrij te spelen en trok de bal perfect terug op de instormende Rutger Balm. Zijn vizier stond net iets te hoog waardoor de bal rakelings over het doel vloog. Tegenover het aanvallend ingestelde Vitesse kwam Kleine Sluis voor rust niet verder dan een paar afstandsschoten die over gingen dan wel een makkelijke prooi van Tom Laan werden. Verdedigend stond Vitesse dus als een huis. Het echte vuurwerk begon na ruim een half uur spelen. Eerst ging een pegel van Luuk ten Broek vanaf de rechterkant net over de kruising heen. Een paar minuten leek Jort Kaandorp een hoge bal diep in het strafschopgebied over de uitgelopen keeper te koppen maar de bal kwam via de lat terug het veld in. De daaropvolgende scrimmage leidde tot een corner waaruit Nick van de Ven leek te gaan scoren maar zijn inzet werd prima gered door de jeugdige keeper van de thuisploeg.

Na rust pakte Vitesse meteen de draad weer op en Kleine Sluis moest terug. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg toen zij vanaf de linkerkant te veel ruimte kregen waardoor een van de spitsen zich vrij kon spelen. Gelukkig voor Vitesse belandde zijn inzet ook tegen de lat. Aan de andere kant was Vitesse dichtbij een doelpunt toen spits Nick van de Ven vanaf links hard werd aangespeeld bij de 1e paal, maar zijn intikker ging via de handen van de keeper en de binnenkant van de paal het veld weer in. De volgende grote kans viel enkele minuten later alweer te noteren. Een van de verdedigers van Vitesse verkeek zich op een hoge voorzet van links. De rechterspits van Kleine Sluis kwam daardoor kennelijk voor hem geheel onverwacht vrij bij de 2e paal want hij maaide vervolgens volledig over de bal heen! Het leek wel of Kleine Sluis door die 2 mogelijkheden op rij beter in de wedstrijd kwam. Vitesse moest meer en meer terug en het leek wel of het aanvallende spel van het eerste uur te veel kracht had gekost. Trainer Everard Luijckx probeerde met 2 wissels nog wel de bakens te verzetten maar dat sorteerde niet in het gewenst effect. Zodoende bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal en moest Vitesse na een prima wedstrijd genoegen nemen met een voor het team waarschijnlijk ietwat teleurstellende puntendeling.

error: Alert: Content is protected !!