Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse en runner-up SVA in evenwicht op de Puikman: 3-3

Elke ploeg heeft van die tegenstanders die je liever niet hebt. Voor Vitesse lijkt dat onder meer SVA te zijn. Begin januari werd in Assendelft verdiend verloren met 3-0. Reden genoeg om dit keer revanche te nemen op eigen terrein. Daar zag het ook wel naar uit toen Vitesse binnen 10 minuten al op een 2-0 voorsprong kwam. Maar SVA liet zien dat het een prima knokploeg is die in een goede flow zit en ook dit keer verdedigden ze hun langdurige ongeslagen status met succes. Al was daar wel de hulp voor nodig van hun assistent-scheidsrechter wiens onterechte vlagsignaal werd overgenomen door de van ver komende scheidsrechter Kerssens die dat vlagsignaal overnam en een glaszuiver doelpunt van Vitesse afkeurde.

Ondanks de afwezigheid van aanvoerder en topscoorder Jort Kaandorp (blessure) en Rutger Balm (griep) kwam Vitesse al snel op voorsprong. Na een actie van Robin Bakker op links volgde al in de 5eminuut een afgemeten voorzet die door spits Nick van dc Ven prima werd binnen gewerkt: 0-1. SVA was aangeslagen en de thuisploeg zette aan voor een grotere voorsprong. Die volgde al in de 10eminuut. De prima spelende Rik Beentjes passeerde vanaf rechts diverse tegenstanders en na zijn voorzet ging één van de verdedigers in de fout. Dat kostte hem niet alleen een gele kaart, maar de bal ging ook op de stip. Mats Laan benutte de toegekende strafschop feilloos: 2-0. Vitesse leek dus op rozen te komen, maar geleidelijk aan liet SVA zien waarom het al zo lang ongeslagen is. Steeds meer duels werden in hun voordeel beslist en de druk op de achterhoede van Vitesse nam langzaam toe. In de 15eminuut was het raak toen een voorzet vanaf links niet voorkomen kon worden en een van de spitsen kans kreeg om uit te halen. Een van de verdedigers probeerde zijn inzet met een sliding te voorkomen, maar de op grote afstand staande scheidsrechter honoreerde het appel van hands en weer ging de bal op de stip. Keeper Michel van Kampen koos de verkeerde hoek en Sebbe Davids scoorde met een droge knal in het midden van het doel.: 2-1. SVA heeste vanaf dat moment op het middenveld en was duidelijk de betere ploeg. Al in de 23eminuut leek de gelijkmaker al te vallen na zwak verdedigen en Vitesse mocht niet mopperen dat die goal werd afgekeurd wegens een lichte duwfout. Maar in de 36eminuut was het alsnog raak. Bij een hoge voorzet vanaf links reageerde keeper Michel van Kampen niet alert genoeg waardoor Stefan Waij bij de 2epaal zijn kopbal toch binnen zag vallen: 2-2. Dat leek ook de ruststand te gaan worden maar toch kwam Vitesse op voorsprong. Rik Beentjes anticipeerde prima op een verre uittrap van Michel van Kampen, troefde op snelheid zijn directe tegenstander af en nam de bal zodanig mee dat die bij de 2epaal binnenviel: 3-2.

 

Na rust ging het duel enige tijd gelijk op en leek Vitesse weer wat meer controle over het duel te gaan krijgen.  Na zo’n kwartier spelen leek de voorsprong te worden uitgebouwd toen de op rechts vrijstaande en met een of twee verdedigers nog achter zich bevindende Mats Laan de bal kreeg aangespeeld. Die scoorde ook beheerst maar zoals gezegd reageerde de SVA-grensrechter even onsportief als koeltjes door zelfs voor de “F-side van Vitesse” tegen beter weten in te vlaggen voor buitenspel. Helaas voor Vitesse kon de zich nog in de snelheid tekortkomende en middencirkel bevindende scheidsrechter eigenlijk ook niet anders dan te vertrouwen op zijn assistent. En dus bleef het 3-2. Daarna was het toch weer SVA dat langzaam maar zeker het initiatief overnam. In de 68eminuut kwamen ze niet onverdiend op gelijke hoogte. De goed spelende Stefan Seijs mocht vanaf rechts op pure kracht vrij oprukken richting strafschopgebied en zijn harde en geplaatste schot verdween via de binnenkant van de paal en de rug van de keeper in het doel: 3-3. Vitesse leek daardoor van slag en moest zich beperken tot wat uitvallen. Bij één daarvan was de snelle Rik Beentjes opnieuw 2 verdedigers én keeper Max Boon te snel af en leek de bal vanaf zo’n 25 meter in het lege doel te gaan schieten. Maar hij raakte de bal verkeerd en in plaats van over de grond ging de bal hoog over. In het laatste kwartier kon het eigenlijk alle kanten opgaan. De grootste kans was echter vlak voor tijd voor Vitesse toen Jasper Rutgers vanaf eigen helft aan een lange rush begon, Robin Bakker op rechts vrij aanspeelde en zijn voorzet leek binnen te gaan schieten. Maar die spatte af op het been van de keeper. Daardoor eindigde het duel in 3-3 en dat was gezien het vertoonde veldspel eigenlijk ook wel een terechte puntendeling.

error: Alert: Content is protected !!