Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse weet weer wat winnen is op de Puikman: 3-2

De laatste zege op eigen terrein dateert alweer van eind november 2017. Toen werd thuis met 2-1 gewonnen van Limmen. Maar daarna volgden 3 moeizame gelijke spelen en die zorgden er mede voor dat het gat met de kopgroep geleidelijk aan groter werd. Door de nederlaag uit tegen Meervogels werd het gat zelfs welhaast onoverbrugbaar.

Om nog enigszins zicht te houden op een succesvolle seizoenafsluiting moest dus sowieso gewonnen worden van DTS. Die op zich lastige horde werd genomen door de ploeg van coach Everard  Luijckx dus konden eindelijk weer eens 3 punten worden bijgeschreven op de Puikman.  Door deze zege houdt het team nog enigszins uitzicht op een prijs. Maar dan moet niet alleen puntverlies worden voorkomen, óók zal minimaal één van de concurrenten flink wat steken moeten laten vallen!

Tegenstander DTS, dat vorig seizoen nog 2ewerd in de eindrangschikking, presteert dit seizoen beduidend minder. Sterker nog: de ploeg heeft  nog wat punten nodig om zeker te zijn van handhaving in de 3eklasse. Vooral in het eerste deel van het duel werd duidelijk dat ze die punten uit Castricum wilden meenemen. Al in de eerste 20 minuten verscheen topscoorder Jordy Bitter driemaal vrij voor de keeper. Mede door 2 spectaculaire safes wist Tom Laan zijn doel echter schoon te houden. Toch was het Vitesse dat na een klein ½ uur spelen op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van Mats Laan wist centrale verdediger Rick Poel de bal tegendraads binnen te koppen: 1-0. Kort daarna had de voor Shabari Visser in het veld gekomen Thijs de Boer bijna succes toen hij vanuit een moeilijke hoek hard op doel schoot. Zijn inzet werd echter ternauwernood gered door de keeper. In de 35eminuut liet Jordy Bitter opnieuw zijn klasse zien. Nadat hij al langs diverse verdedigers was geslalomd kreeg hij een duwtje van de laatste tegenstander op weg naar het doel. Heel leep liet hij zich vallen met een strafschop als gevolg. Die nam hij uiteraard zelf en alhoewel keeper Tom Laan nog wel zijn hand tegen de bal kreeg was hij kansloos: 1-1. Vijf minuten voor tijd ontsnapte DTS aan een nieuwe achterstand toen Robin Bakker in vrije positie vanaf links hard kon uithalen. Zijn inzet werd echter door een van de verdedigers van de lijn gehaald.

Waar tot de rust nog sprake was van een gelijk opgaande strijd was Vitesse na rust duidelijk de betere partij en ging op zoek naar een verdiende voorsprong. Die volgde na een klein kwartier spelen. Een voorzet vanaf links van Menno Peters werd door aanvoerder Jort Kaandorp binnengekopt, 2-1. Een kwartier later versierde Jordy Bitter opnieuw een strafschop die ook wel heel gemakkelijk werd toegekend. Ditmaal stuurde hij Tom Laan de verkeerde hoek in: 2-2. De 3epenalty was echter voor de thuisploeg. Jort Kaandorp werd bij een passeeractie aangetikt en opnieuw ging de bal op de stip. Net als Jordy Bitter nam hij die zelf en schoot de bal feilloos in de rechterbovenhoek: 3-2. Vlak voor tijd leek zelfs nog een 4epenalty toegekend te gaan worden toen de linkerspits van DTS ten val leek te worden gebracht binnen de 16 meter maar dit keer werd het appel weggewuifd.

error: Alert: Content is protected !!