Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse mist fortuin in Purmerend: 0-0

Je hebt wel eens van die dagen dat de bal er gewoon niet in  wil gaan. Dat lot trof Vitesse gisteren in en tegen het op de 4eplaats staande Purmerend. Vooral voor rust werd er goed gevoetbald en veerde het Vitessepubliek een paar keer op voor een ogenschijnlijke openingsgoal. Dan bleek de bal net weer net naast te zijn gegaan en vervolgens via het hekwerk tegen de achterkant van de touwen te zijn gekomen. En dan werd de enige “echte” goal ook nog eens afgekeurd op advies van de grensrechter. En als de tegenstander uit wat spaarzame momenten ook niet weet te scoren dan is 0-0 op zo’n dag een logische, maar toch wat lastig te accepteren uitslag.

De kopbal van Rick Poel ging rakelings langs de paal.

Al in de 7eminuut viel de eerste grote kans te noteren. Jort Kaandorp werd vrijgespeeld in het strafschopgebied maar de keeper wist zijn harde inzet uit het doel te ranselen. Vervolgens belandde na zo’n kwartier spelen een pegel van Robin Bakker net naast de verkeerde kant van de paal. Het achteraf cruciale feit gebeurde in de 18eminuut. Een vrije trap van Robin Bakker kwam via de binnenkant van de paal voor de voeten van Jort Kaandorp die simpel kon binnentikken. Op dat moment stond hij weliswaar in buitenspelpositie, maar niet toen de vrije trap werd genomen. Dat bleek ook wel uit het vlagsignaal van de grensrechter, want dat was niet allesbehalve overtuigend maar ook pas heel wat seconden nadat de bal in het lege doel werd geschoten. Niettemin keurde de scheidsrechter, die zelf al naar het midden had gewezen, de goal af. Ook daarna wist Vitesse nog diverse mogelijkheden te creëren. Vooral in de 31eminuut toen eerst Robin Bakker na een solo net aan de verkeerde kant van de paal uitkwam en Rick Poel uit de daaruit voortvloeiende corner voor de 2ekeer een keiharde kopbal net naast zag gaan.

Na rust zette Vitesse nog wel even aan maar geleidelijk aan werd het spel onzorgvuldiger. Dat bood de thuisploeg de mogelijkheid een overwicht te creëren. Dat leidde tot enkele goede mogelijkheden, waarbij de bal ook een keer rakelings naast ging. Maar na zo’n 20 minuten spelen was het wel gedaan met het offensief van Purmerend. Toen Robin Bakker kort daarna niet verder kon en gewisseld werd was de angel uit het aanvalsspel van Vitesse verdwenen. Verder dan een paar kleine mogelijkheden kwamen ze niet meer en moesten dus genoegen nemen met een toch wel teleurstellende 0-0.

A.s. woensdagavond krijgt Vitesse een nieuwe kans om het scorend vermogen wat op te krikken. Voor de beker spelen ze dan tegen het zaterdagteam van Fortuna Wormerveer dat uitkomt in de 4eklasse.

error: Alert: Content is protected !!