Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse houdt kans op periodetitel na nipte zege op SDZ: 2-1

Ron Scheffer speelde vanmiddag zijn laatste reguliere thuiswedstrijd voor Vitesse'22

Misschien was het wel omdat de belangen voor beide ploegen groot waren, want het spel was zodanig dat er niet echt veel te genieten viel voor het aanwezige publiek. SDZ, met de bij Vitesse bekende Thijs Sluijter als hoofdtrainer,  hoopte op minimaal een puntje om nog aan rechtstreekse degradatie te kunnen ontkomen. En Vitesse moest winnen om in de race te blijven voor deelname aan de nacompetitie voor mogelijke promotie naar de 4e divisie. Waar SDZ ondanks een mannetje minder toch een kwartier lang uitzicht had op dat ene puntje, was het Vitesse dat uiteindelijk in de slotfase voor de 2e keer op voorsprong kwam en die daarna ook niet meer weggaf.

Bij Vitesse was Jasper Rutgers weer terug van een zware blessure, waardoor Ron Scheffer weer kon doorschuiven naar het middenveld. Van het verwachte krachtsverschil gezien de posities op de ranglijst was vooral de 1e helft niet veel te zien. Beide ploegen kwamen ook nauwelijks aan goede combinaties toe door zowel onzorgvuldigheid als veel balverlies. De eerste echte kans was in de 25e minuut zelfs voor SDZ toen een van de aanvallers een verdediger uitkapte en de bal in de verre linkerbenedenhoek leek binnen te gaan schieten. Maar via de binnenkant van die paal caramboleerde die bal precies in de handen van keeper Tom Laan. Niet veel later was het zelfs bijna 0-2 toen een SDZ-er bijna profiteerde van een misverstand tussen Milo Cremers en de uitgelopen Tom Laan. De eerste en enige kans voor de thuisploeg viel na ruim een half uur spelen toen een prima voorzet van Rik Beentjes nét gemist werd door de vrij voor doel staande Max Lodewijks.

Na rust drong Vitesse wel wat meer aan maar het duurde een kwartier voordat er wat meer opwinding te beleven viel. Eerst leek de ingevallen Luuk ten Broek te gaan scoren in de 59e minuut toen de keeper van SDZ onder een voorzet van rechts door ging, maar meer dan een van de vele corners leverde dat niet op. Niet veel later werd de door het midden met de bal oprukkende Joris Veldt finaal onderuit geschoffeld door Rami Al-Wasmani. Die kon meteen met rood vertrekken en Joris Veldt moest zwaar geblesseerd het veld verlaten. De daaruit voortvloeiende vrije trap op zo’n 25 meter midden voor doel werd door Max Lodewijks kiezelhard in de bovenhoek geknald: 1-0. Ook daarna bleef de ploeg van Thijs Sluijter strijden voor het gewenst puntje. Omdat zijn mannen ook feller waren werden vele duels in hun voordeel beslist. Maat echt gevaarlijk worden, dat lukte ook niet echt. Daarvoor hadden ze een knullige actie van keeper Tom Laan nodig. Die probeerde in de 70e minuut na een terugspeelbal een op hem doorgelopen aanvaller simpel uit te spelen, maar verspeelde daarbij de bal. Bij een sliding om de bal alsnog weg te werken raakte hij die speler die uiteraard graag naar de grond ging. Naast een gele kaart dus een penalty voor de bezoekers. Die werd onberispelijk binnengeschoten waardoor SDZ alsnog op 1-1 kwam. Dus moest Vitesse écht op zoek naar een winnende treffer waarvoor Milo Cremers naar de punt van de aanval werd gedirigeerd. In de 84e minuut was hij ook bijna succesvol maar een voorzet op hem was net iets hoog om voldoende kracht en richting te kunnen meegeven. Nog geen paar minuten later kopte hij uit een voorzet van links de bal terug voor de voeten van Max Lodewijks die meteen vol uithaalde. Een van de verdedigers kreeg die bal echter tegen de arm, met een penalty voor de thuisploeg tot gevolg. Joey van Esveld, die volgend seizoen voor ADO’20 gaat spelen, wilde zijn laatste (?) thuisduel voor Vitesse graag opluisteren met een doelpunt en dat deed hij ook door de bal via de handen van de keeper hard in de rechter benedenhoek te schieten: 2-1. Daarmee leek het verzet van SDZ ook wel een beetje gebroken en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Dat kwam vlak nadat Martijn Kuijs in de 95e minuut nog de 3-1 op zijn schoen leek te hebben maar zijn inzet ging hoog over.

Tweede Pinksterdag gaat Vitesse op bezoek bij AFC’34, die beide samen met Hoofddorp in een spannende strijd gewikkeld zijn voor een plek in de nacompetitie. Ongetwijfeld een zwaar slotduel voor Vitesse, dat gewonnen moet worden om zeker te zijn van die nacompetitie. Een gelijkspel kan echter óók voldoende zijn mits Hoofddorp uit verliest bij kampioen H.B.C.!

error: Alert: Content is protected !!