Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Zwak Vitesse wint ook thuis van hekkensluiter De Meer: 2-0

In de Watersgraafmeer vergat Vitesse tegen De Meer het duel in het slot te gooien. Pas in de 87e minuut werd de 0-2 gescoord en leek de pot beslist. Maar De Meer bleef toen strijden tot het einde en dat leverde enkele minuten later al een aansluitingstreffer op. En met wat meer geluk hadden ze zelfs nog een puntje kunnen pakken. Scoren blijkt dit seizoen heel lastig voor de bepaald niet slecht spelende ploeg, getuige ook de slechts 15 gescoorde goals in 23 duels. Dat verklaart mede hun laatste plaats op de ranglijst. En ook op de Puikman was het beeld niet anders. De Meer voetbalde prima mee, speelde in de 2e helft zelfs beter dan Vitesse maar scoren zat er weer niet in. En net als in Amsterdam viel de 2-0 pas enkele minuten voor tijd alleen dit keer werd dat dus wél de eindstand.

Al in de 1e minuut was het bijna raak uit een bekende standaardsituatie die Vitesse al regelmatig succes opleverde. Met een corner werd de kopsterke Milo Cremers in stelling gebracht maar deze keer voorkwam de keeper én de paal een snelle voorsprong voor zijn ploeg. Daarna golfde het spel wat op een neer, al had de thuisploeg wel een licht veldoverwicht. In de 20e minuut was het wel raak. De snelle en deze middag gevaarlijkste Vitesse-aanvaller Rik Beentjes kwam op rechts vrij en met een perfecte voorzet bood hij de inkomende Martijn Kuijs een niet te missen kopkans: 1-0. Even leek het dat Vitesse snel afstand zou gaan nemen, maar De Meer raakte zeker niet van de wijs en bleef redelijk meevoetballen. Het spelpeil werd er daarna niet beter op en de bezoekers waren na een klein half uur spelen zelfs nog dichtbij een gelijkmaker.

Na rust zette Vitesse aan voor een nieuw offensief dat na een minuut of 4 al een grote schietkans opleverde voor de vrij voor de keper opgedoken spits Max Lodewijks. Waar hij normaliter heel doeltreffend is in zulke situaties wachtte hij nu net iets te lang waardoor zijn schot nog geblokt kon worden. Daarna leek het wel of de energie langzaam bij de thuisploeg verdween. Misschien kwam het ook wel door De Meer dat steeds beter ging voetballen en ook kansen creëerde. In de 56eminuut leverde dat al bijna de gelijkmaker op maar een hard schot op doel ging via de handen van keeper Tom Laan en de bovenkant van de lat rakelings over. Net als in de heenwedstrijd bleef De Meer op uiterst sportieve wijze strijden voor een ook wel verdiend puntje, maar het ontbrak opnieuw aan effectiviteit. Een standaardsituatie in de 87e minuut bleek ditmaal wél beslissend. Bij een vrije trap vanaf links miste zowel een verdediger als de in de 1e helft al ingevallen reservekeeper de bal en kon de daarachter opgedoken  Milo Cremers de bal hard en hoog binnenschieten: 2-0.

error: Alert: Content is protected !!