Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse is ook concurrent Kolping Boys de baas: 3-1

Max Lodewijks scoorde vlak voor rust de 1 - 1

Na de winst op koploper HBC uit en de nummer 3 van vorige week Hoofddorp thuis moest Vitesse deze keer aantreden tegen de winnaar van de 2e periode Kolping Boys, dat samen met AFC’34 en Vitesse 3e stond op de ranglijst met 33 punten uit 18 duels. Vooral in de 1e helft had Vitesse het traditioneel lastig tegen de fysiek sterke ploeg uit Oudorp. De ploeg van trainer Rob Klanker kwam al snel op voorsprong maar uit het niets wist Vitesse kort voor rust gelijk te maken. Na rust waren de rollen omgekeerd en was het Vitesse dat Kolping op vele fronten de baas was. Op de uiteindelijke 3-1 winst was dan ook weinig aan te merken. Daarmee handhaafde Vitesse dus haar 3e positie direct achter de top-2 van het klassement.

Met de wind in de rug zocht Kolping Boys meteen de aanval waarbij men vooral op zoek ging naar de boomlange spits Joey Gijzen. Binnen 5 minuten werd er ook al gescoord maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten later was het wel raak. Een vrije trap vanaf links werd ver voorbij de 2e paal en vanaf de achterlijn met een halve omhaal voorgegeven waarna spits Joey Gijzen die bal vervolgens hard en tegendraads in de verre hoek kopte: 0-1. Vitesse zelf kwam aanvallend er nauwelijks aan te pas, mede omdat de passing voor rust nogal te wensen overliet. In de 35e minuut werd het tegen de verhouding in toch gelijk toen een bal vanaf links voor de voeten viel van de vrijstaande Max Lodewijks. Die haalde meteen uit en scoorde met een halve volley in de verre hoek: 1-1.

Na rust een heel ander spelbeeld. Vitesse schakelde een paar tandjes bij en gaf verdedigend niet of nauwelijks nog ruimte weg aan de tegenstander. Maar ook aanvallend begon het beter te draaien, waarbij geleidelijk aan ook duidelijk werd dat de Oudorpse verdediging geen onneembare horde hoefde te zijn. Na een klein kwartier spelen ging Joey van Esveld de diepte in, kreeg de bal meteen prima aangespeeld, gaf zijn directe tegenstander geen enkele kans en ramde de bal meteen knalhard in de touwen: 2-1. Kolping probeerde daarna de bakens nog wel te verzetten maar slaagde daar nauwelijks meer in omdat Vitesse zowel op het middenveld als verdedigend heer en meester was. Vlak voor tijd viel de beslissing uit een corner waarbij Kolping uit pure wanhoop 4 spelers voorin liet staan en dus verdedigend een paar mannetjes tekort kwam. Daarvan maakte Milo Cremers dankbaar gebruik want welhaast ongestoord kon hij de bal uit die corner zelf keihard binnenkoppen: 3-1.

error: Alert: Content is protected !!