Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Scheidsrechter besluit tot remise tussen Hillegom en Vitesse: 3-3

Er gebeurde heel veel in de 2 helft tussen de plaatselijke voetbalclub en Vitesse op het mooie sportpark in Hillegom. Maar wat de kroon spande was de laatste minuut van de blessuretijd. Na een corner van links werd de bal midden voor doel door Martijn Kuijs binnengekopt en iedereen, óók het thuispubliek dacht dat de winst voor Vitesse was. De ploeg vierde het feest al aan de rechterkant van het veld. Maar de op de doellijn haast vastgenageld staande referee had kennelijk besloten zijn “eigen VAR” in te roepen want na enige bedenktijd werd de winnende goal alsnog afgekeurd. Uiteraard verwarring alom, maar de remise vormde wel een juiste afspiegeling van de krachtsverdeling in het veld.

De 1e helft was de thuisploeg heer en meester op het veld. Bij Vitesse leek een zekere berusting te heersen en leken de gedachten al meer bij de Bakkummer kermis. Geen duel werd gewonnen en Hillegom kon naar believen de bal rond spelen op grote kunstgrasveld. Weliswaar was het aantal vloeiende combinaties heel beperkt, maar af en toe wist Hillegom toch gevaarlijk door te dringen in de 16 meter. Al in de 11 e  minuut ging het mis. Een van de spitsen liet vrijwel ongehinderd een niet al te harde schuiver van zijn schoen vertrekken en buiten bereik van inval-keeper Sven Geerlings en via de binnenkant van de verre paal rolde de bal binnen: 1-0. Een minuut of 10 later volgde een vrijwel identieke actie maar dit keer ging de bal rakelings voorlangs. Van Vitesse viel aanvallend niet meer te melden dan een scherpe voorzet van Robin Stam, die maar ternauwernood door de niet al te grote keeper van Hillegom over de lat kon worden getikt.|

Na rust verscheen een ander Vitesse in het veld, wellicht mede door de inbreng van de invallend ingestelde Jesse Arends. Hillegom wist er nauwelijks meer uit te komen en al na een minuut of 5 leek Max Lodewijks op weg naar de gelijkmaker na een steekballetje van Joey van Esveld. Hij had echter net iets te lang werk en vergat een penalty te versieren toen 2 verdedigers naar hem toe gleden en hij niet verder kwam dan een corner. In de 54e minuut haalde hij echter zijn gram door net als uit bij LSVV een vrij trap bij de 1e paal in de kruising te krullen: 1-1. Nadat Martijn Kuijs Vitesse al 10 minuten later op voorsprong had moeten schieten, gebeurde dat in de 673 minuut alsnog. Een corner van rechts werd ver voorbij de 2e paal door Milo Cremers weer voor het doel gekopt waarna Joris Veldt de bal binnen knikte: 1-2. In de 69eminuut kreeg aanvoerder Toon Tebbens van Hillegom direct rood na een veel te harde tackle, maar dat bleek achteraf ook een kantelpunt in die 2e helft. De fanatiek meelevende trainer Martijn Lagendijk schakelde over naar een 4-4-1 opstelling en wist zijn spelers over het dode punt heen te schreeuwen. De aanval werd weer gezocht en geen 4 minuten later leverde dat al de gelijkmaker op. Een ongevaarlijk ogende vrije trap  vanaf rechts op zon 20 á 25 meter van doel werd zowel een Hillegom-aanvaller als de Vitesse verdediging finaal gemist en rolde dus zomaar binnen: 2-2. Drie minuten daarna moest Sven Geerlings zelfs nog zijn klasse tonen door met zijn vingertoppen een bal in de verre hoek tot corner te verwerken. Die corner leverde niets op maar kort daarna was dat aan de andere kant wél het geval! Een corner vanaf rechts van Joey van Esveld belandde namelijk voorbij de keeper in één keer in het doel: 2-3. De buit leek weer binnen, maar ook die tegenslag kwam Hillegom te boven, want 2 minuten later was het alweer gelijk. Een voorzet vanaf rechts kon door een bij de 2e paal geheel vrijstaande aanvaller simpel worden binnengetikt: 3-3. Ook daarna streden beide ploegen nog volop voor de winst en was Vitesse daar het dichtste bij. Maar zoals gezegd vond de man met de fluit 3-3 wel een mooie eindstand.

error: Alert: Content is protected !!