Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse pakt titel op eigen kracht door winst bij Spirit: 0-1

Milo Cremers scoort uit een corner van Ron Scheffer de 0-1

De spanning bleef er net als 3 jaar geleden uit tegen DTS heel lang in, maar dit keer zorgde het nieuws uit Den Helder al wat eerder voor enige opluchting.

Ondanks een reeks aan mogelijkheden was de stand in Hoogkarspel nog steeds 0-0, dus kwam de 1-0 voorsprong van de plaatselijke FC tegen concurrent HSV als geroepen. Toen die voorsprong ook nog verhoogd werd tot 2-0 leek de buit al binnen. Maar kort nadat HSV op 2-1 was gekomen, was het Vitesse zelf dat eindelijk dat voor de beslissing zorgde door op een 0-1 voorsprong te komen. Dat HSV uiteindelijk in Den Helder zelfs nog met 3-1 ten onder ging deed er niet meer toe. Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde logischerwijs helemaal los na het geheel op eigen kracht veiligstellen van de titel in de 2e klasse A. En zo werd het 100-jarig jubileum van Vitesse’22 afgesloten met een dik verdiende promotie naar de 1e klasse!

Met 2 overvolle supportersbussen naast velen met eigen vervoer was Vitesse oververtegenwoordigd in het druilerige Hoogkarspel. Al in de 3e minuut veerde de blauw-zwarte aanhang op toen Milo Cremers al leek te scoren, maar zijn kopbal belandde in het zijnet. Niet veel later volgde een plaagstaatje van de thuisploeg toen topscoorder Jordy Klompe zich wist vrij te spelen maar zijn slappe inzet was geen probleem voor keeper Tom Laan. Vitesse bleef het spel dicteren en Spirit kwam er nauwelijks aan te pas. Na een scrimmage vlak voor het doel in de 24e minuut wist keeper Mike Hoffer met een reflex een achterstand te voorkomen. En een minuut later ging een pegel van Martijn Kuijs net naast. De volgende kans was voor Rik Beentjes, maar opnieuw wist Mike Hoffer de bal met zijn vingertoppen tot corner te verwerken. De verdediging van Vitesse stond als een huis en bij een sporadische uitval van Spirit eindigde met een afzwaaier van Jordy Klompe. Vijf minuten later was Ron Scheffer de volgende die een hard schot gekeerd zag worden door Mike Hoffer, die dus persoonlijk verantwoordelijk was voor de 0-0 ruststand.

Na rust was het overwicht van Vitesse wat minder maar na een minuut of 4 kopte Nick van de Ven net over uit een prima voorzet van Joris Veldt. In de 57e minuut kreeg Vitesse een vrije trap net buiten het strafschopgebied maar de keihard ingeschoten bal van Martijn Kuijs ging rakelings naast. Na een kopkans van spits Nick van de Ven in de 70e minuut kreeg Spirit geen minuut later de eerste echte scoringskans, maar de inzet miste de juiste richting. In de 81e minuut was het dan eindelijk zover. Uit een vrijwel identieke situatie als in het 1ecompetitieduel van Vitesse uit tegen Den Helder scoorde Milo Cremers uit een corner van links van Ron Scheffer. En wederom werd de centrumverdediger daarmee niet alleen de matchwinner maar ook stelde hij de titel van Vitesse definitief veilig. Al moest keeper Tom Laan daarvoor nog wel een keer zijn klasse tonen door vlak voor tijd een afstandsschot net over de lat te tikken.  Alhoewel het na de winterstop toch wat moeizaam ging en een grote voorsprong in punten bijna verdampte is Vitesse uiteindelijk toch de sterkste en dus de terechte kampioen van de 2e klasse A.

error: Alert: Content is protected !!