Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse heeft kampioenschap in eigen hand na winst op Enkhuizen: 4-0

Na een super geslaagde feestweek in het kader van het 100-jarig bestaan heeft het 1e team ook gedaan wat nodig was voor de “kers op de taart”: kampioen worden in het jubileumseizoen. Aan de 1e voorwaarde werd voldaan door net als in het uitduel weer met 4-0 te winnen van Enkhuizen.

Voor de 2e voorwaarde was Vitesse afhankelijk van de uitslag bij HSV-VIOS, de enige 2 concurrenten voor de titel. Bij het laatste fluitsignaal was de stand daar nog 1-1 en daar had iedereen ook wel vrede mee. Maar waar normaliter VIOS regelmatig in de slotfase scoort was het nu HSV dat de winst opeiste door 2x te scoren in blessuretijd. En óók dat was voor Vitesse een prima uitslag, want VIOS was tot dat moment met eenzelfde aantal verliespunten als Vitesse op papier de grootste concurrent. Door deze uitslagen heeft Vitesse het nu weer in eigen hand, maar volgende week staat een cruciaal duel op het programma als de ploeg op bezoek moet bij VIOS in Warmenhuizen!

Ondanks alle festiviteiten van de afgelopen week was er vanaf het begin een agressiever Vitesse op het veld ten opzichte van vele eerdere duels. Al in de 2e minuut had de voorsprong gepakt kunnen worden, maar in de 5e minuut was het alsnog raak. Luuk ten Broek werd in de diepte aangespeeld, was sneller dan de laatste man van Enkhuizen en scoorde beheerst in de verre hoek: 1-0. Niet veel later was weer een mooie actie van hem te zien, maar de kans die hijzelf creëerde, leverde helaas geen 2e goal op. Geleidelijk aan liet het fysiek sterke Enkhuizen zich aanvallend ook niet onbetuigd wat ook leidde tot enkele kleine mogelijkheden. Bijna waren ze succesvol in de 24e minuut toen een vrije trap van zo’n meter of 25 dwars door de muur ging. Keeper Tom Laan wist in een reflex met zijn voet de bal te stoppen en in de rebound werd de bal vervolgens hoog overgeschoten. Het 2e doelpunt waar Vitesse alsmaar op naar zoek was, viel vlak voor rust toen spits Nick van de Ven een prima voorzet van rechts feilloos in de verre hoek kopte: 2-0.

Na rust was de weerstand van Enkhuizen een stuk minder en was het wachten op meerdere goals, omdat het doelsaldo uiteindelijk ook nog wel eens beslissend kan gaan worden. Toch was er in de 48e minuut een uitval van de gasten te zien dwars door het midden. Omdat niemand ingreep, eindigde die aanval met een zwak schot op doel, die tot verbazing van velen én van de totaal vaststaande Tom Laan rustig via de paal achter hobbelde. Nadat diverse kansen daarvoor al gemist waren was het in de 63e minuut alsnog raak. Jort Kaandorp brak vanaf links door in het penaltygebied en scoorde vrij voor de keeper beheerst zijn 10e seizoenstreffer. De mooiste treffer viel in de 81e minuut. Joey van Esveld werd met paar verdedigers in zijn rug midden in de cirkel van het strafschopgebied aangespeeld, speelde zich vrij door behendig rechtsom te draaien en haalde direct verwoestend uit. Keeper Marco Smit stond erbij en keek er naar: 4-0. De laatste kans was vlak voor tijd voor de linkerspits van Enkhuizen, maar zijn schot belandde in het zijnet. Daardoor bleef het bij 4-0, dezelfde eindstand die ook in West-Friesland op het scorebord stond.

error: Alert: Content is protected !!