Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse verspeelt late voorsprong tegen Kennemers: 1 - 1

“Het kan verkeren”! Dat moest Vitesse dit weekend ook ervaren in de blessuretijd. Waar de ploeg uit Beverwijk meestal in de slotfase goals tegen kreeg hield de ploeg dit keer tot de 90e minuut stand, mede dankzij keeper Dave Davidson. Pas in de extra tijd kwam Vitesse alsnog op een dik verdiende 1-0 voorsprong, met een euforie als gevolg. Maar in diezelfde euforie leidde een onnodige corner resp. penalty alsnog tot een puntendeling. En daarmee kreeg Kennemers weliswaar onverdiend maar toch nog het ene puntje waarvoor zij kwamen. Omdat de laatste concurrenten van Vitesse beide hun duel wonnen, is de voorsprong op VIOS geslonken tot 3 punten. Daardoor is de spanning in de 2e klasse A flink toegenomen voor de ploeg van trainers Arjan de Zeeuw en Pim Touber!

Alle signalen wezen eigenlijk op een gemakkelijke middag voor Vitesse. Uit was er met 1-4 gewonnen en vorige week verloor Kennemers thuis ook weer met 0-3 van de naaste belager VIOS. Maar het komt wel meer voor dat lijstaanvoerders het lastig hebben en vooral tegen ‘laagvliegers” die vechten tegen degradatie. En dat was dit keer óók weer het geval. Te lage balsnelheid en veel onzuivere passes speelde Kennemers in de kaart. De 1e kans was zelfs voor de ploeg uit Beverwijk, toen een hoge voorzet bij de 2e paal verkeerd werd beoordeeld door de verdediging en de bal maar net naast ging. Het grote veldoverwicht leidde wel tot wat redelijke kansen voor Vitesse maar met het nodige geluk bleef Kennemers overeind.

Na rust hetzelfde spelbeeld met nog meer balbezit voor de thuisploeg. Na een minuut of 10 had de vrij voor doel staande Joris Veldt al voor een voorsprong kunnen zorgen, maar zijn kopbal uit een corner ging net over de laat. Niet veel later was het keeper Dave Davidson die met een ferme snoekduik een kopbal van Milo Cremers uit de benedenhoek wist te stompen. Rond de 65e moest Kennemers zelfs met 10 man verder toen een smerige overtreding op Joey van Esveld direct met rood werd bestraft. Maar ondanks dat numerieke overwicht wist Vitesse aanvallend niet of nauwelijks potten te breken. En Kennemers gebruikte ondertussen volop de trukendoos uit het betaalde voetbal met o.a. vervelende overtredingen en vermeende blessures. Zo leek het duel uit te monden in een bloedeloze 0-0, maar het venijn zat dus in de staart. Bij een van de laatste aanvallen in blessuretijd viel de bal voor de voeten van Rik Beentjes, die Vitesse alsnog naar de winst leek te schieten: 1-0. Vreugde alom, maar lang duurde dat dus niet. Want in plaats van die voorsprong met volle overtuiging over de streep te trekken, liet Vitesse het tot dan vrijwel machteloze Kennemers nog tot een corner komen in die dying seconds. De bal belandde ver voorbij de 2e paal, maar door een onnodige duwpartij van keeper Tom Laan ging de bal op de stip! En dat kadootje werd door Stef Vonk vakkundig uitgepakt: 1-1.

A.s. donderdag mag Vitesse zich revancheren in het uitduel tegen het op de 3e plaats staande HSV.

error: Alert: Content is protected !!