Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse wint lastig uitduel bij subtopper ZAP: 0-1

ZAP is op eigen terrein voor elke ploeg een lastige tegenstander. Dit seizoen wist tot nu toe alleen HSV in Breezand met 0-1 te winnen. Winst tegen Vitesse was nodig om nog uitzicht te houden op een prijs.

Bij aankomst op Sportpark De Zwaluw werd al duidelijk dat ZAP het moest doen zonder 2 spelbepalende spelers. Gaande het duel was dat gemis ook wel duidelijk te merken. Door de stormachtige wind was het moeilijk voetballen en ontbeerde de thuisploeg de klasse om het Vitesse echt moeilijk te maken. Net als in het thuisduel werd de partij beslist door slechts één doelpunt, en wederom werd Joey van Esveld daardoor de matchwinner.

ZAP begon met de storm in de rug. Het spel vond dus logischerwijze overwegend plaats op de helft van Vitesse. Maar het vernuft ontbrak om de verdediging van Vitesse in problemen te brengen. Vaak werd de lange bal gespeeld en die ging in de regel over de achterlijn. Pas halverwege de 1e helft volgde een eerste schotpoging, maar daar was wel een vrije trap net buiten het strafgebied voor nodig. De muur stond echter op de juiste plaats. De uitvallen van Vitesse daarentegen waren een stuk gevaarlijker. In de 25e minuut leek Martijn Kuijs vanaf links door te breken, maar in plaats van een schot op doel volgde een voorzet en die miste mede door de wind net de juiste richting. Vlak voor rust was de grootste kans voor Ron Scheffer die op rechts werd vrijgespeeld maar ook dat leidde niet tot een op dat moment wél verdiende voorsprong.

Die volgde wel kort na rust, toen Vitesse de wind in de zeilen had. Maar niet nadat ZAP de eerste minuten na rust de bal veel meer in de ploeg wist te houden dan in de gehele 1e helft. In de 49e minuut werd zo’n aanval van ZAP net over de middenlijn onderbroken waarbij de bal plotseling diep gespeeld werd op Luuk ten Broek. Die controleerde die hoge bal prima en kon doortrekken richting achterlijn. Zijn inzet werd in eerste instantie nog ternauwernood gered maar vervolgens reageerde Joey van Esveld sneller dan de verdedigers en tikte van dichtbij de bal simpel binnen: 0-1. Geen minuut later was het echter al bijna weer gelijk. En verre voorzet vanaf links over alles heen bracht de rechterspits van ZAP in een prima schietpositie, maar die raakte de bal totaal verkeerd. Daarna was het wachten op een 2e en beslissende treffer. In de 72e minuut vloog een corner van rechts net langs de verkeerde kant van de kruising. Na wat kleine kans voor o.a. Jort Kaandorp en Milo Cremers was de grootste mogelijkheid voor de ingevallen Rik Beentjes. Die kreeg een mislukte uittrap van de keeper op randje strafschopgebied zomaar in de voeten gespeeld en had in vrije positie moeten scoren maar vond de keeper alsnog op z’n weg. En vlak voor tijd kreeg Rik Beentjes een 2e kans, toen hij op links werd vrijgespeeld voor doel. Maar weer werd zijn inzet een prooi voor de keeper. In de laatste minuten probeerde ZAP nog met hoge ballen voor de pot een puntje te redden. De verdediging van Vitesse gaf echter ook vandaag geen krimp en wist daarmee voor de 3e keer op rij de nul vast te houden.

Het resterende programma van Vitesse’22:

  • 1-mei Vitesse 22-Kennemers De
  • 5-mei HSV-Vitesse 22
  • 15-mei Vitesse 22-Enkhuizen sv
  • 22-mei VIOS W-Vitesse 22
  • 29-mei Vitesse 22-Den Helder FC
  • 5-jun Spirit 30 SC-Vitesse 22
error: Alert: Content is protected !!