Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Kleine Sluis pakt óók 2 punten van Vitesse: 0 - 0

In precies een maand tijd kreeg Kleine Sluis de top-3 van deze competitie op bezoek. Nadat eerst HSV met een 1-0 nederlaag naar huis werd gestuurd en de 3 punten ook gestolen werden in de thuiswedstrijd tegen VIOS, was Vitesse dit weekend aan de beurt. En óók Vitesse leed in Anna Paulowna puntverlies en ook dit keer mocht de thuisploeg de handen daarmee dicht knijpen. Want Vitesse gaf niet of nauwelijks kansen weg maar vergat het veldoverwicht met één of meer doelpunten te verzilveren.

Al met al dus een slechte week voor de ploeg van Arjan de Zeeuw en Pim Touber waarin maar liefst 5 punten werden weggegeven, mede door het midweekse verlies thuis tegen KFC.

Vitesse moest het dit keer doen zonder Milo Cremers (geblesseerd) en Joey van Esveld (andere sportverplichtingen) wat dus een flinke aderlating betekende voor het scorend vermogen van de koploper. Hun vervangers waren resp. Sam Veldt, die prima speelde, en Luuk ten Broek. Voor rust had Vitesse veel balbezit waarbij het gevaar meestal van de rechterflank kwam. Daar was Rik Beentjes zijn directe tegenstander vaak te snel af, maar afgezien van één kopkans voor Nick van de Ven die over ging, leidden zijn voorzetten nauwelijks tot serieus gevaar voor de verdedigers. En eenmaal ging hij voor eigen geluk maar zag zijn inzet net over de lat vliegen.

Het eerste kwartier na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Pas nadat een kopgoal van Nick van de Ven werd afgekeurd wegens duwen, begon Vitesse de druk meer op te voeren. Dat leverde meteen al een grote kans op voor de net ingevallen Jort Kaandorp. Hij wist de door een verdediger bij de eerste paal finaal gemiste bal van dichtbij toch nog wel in te schieten, maar de prima keepende Teun Groot wist eveneens in een reflex die bal te keren en een achterstand te voorkomen. Geen minuut later vloog een halve omhaal van Nick van de Ven rakelings over de laat. Ook daarna kreeg Vitesse zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen nog wel wat mogelijkheden om de score te openen. Een opportunistische crosspass over de verdediging heen zorgde vlak voor tijd nog voor een 100% scoringskans toen Luuk ten Broek plotseling vrij voor doel verscheen. Maar dichtbij de 2e paal kwam de bal net niet goed op zijn hoofd en ging daarom net naast. En daardoor slaagde Kleine Sluis er dus in om de gehele top-3 van het scoren af te houden!

error: Alert: Content is protected !!