Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse doet KFC 3 punten kado: 2-3

Op basis van de ranglijst lag het voor de hand dat het inhaalduel tegen het laag geklasseerde KFC dinsdagavond op Puikman geen probleem zou opleveren. Maar al snel werd duidelijk dat het best wel eens een lastige pot kon worden voor de koploper. Want ze troffen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander, die ook weer kon beschikken over enkele langdurig geblesseerde spelers

Daar had Vitesse het dus onverwacht heel lastig mee. Veel persoonlijke duels werden verloren en de passing was allesbehalve nauwkeurig. Daardoor konden niet of nauwelijks echt grote kansen tegen het sterk verdedigend ingestelde KFC gecreëerd worden. Het was vaak heel druk in het strafschopgebied van de Koogers die bij enkele scrimmages wel een paar keer goed weg kwamen. Maar met snelle uitvallen wist KFC te profiteren van de ruimte die Vitesse achterin weggaf. Na een verdedigingsfout kwam KFC na 25 minuten spelen zelfs op 0-1. Dat leidde tot grote vreugde bij KFC want hun laatste uitdoelpunt dateerde van 26 september 2021!

Vlak na rust was het opnieuw raak toen een van de prima spitsen van KFC weer eens sneller was dan de verdedigers en meteen hard uithaalde: 0-2, met opnieuw een vreugde-uitbarsting tot gevolg. Vitesse moest dus op zoek naar een aansluitingstreffer, maar die viel pas in de 74e minuut. Na een goede aanval viel de bal voor de voeten van Martijn Kuijs die met een harde uithaal scoorde. Niet veel later viel ook de gelijkmaker. Na een prima voorzet van Joey van Esveld torende spits Nick van de Ven hoog boven de verdedigers uit en kopte beheerst raak: 2-2. Het wachten was toen op de genadeklap. Die bleef evenwel uit en het venijn zat in de blessuretijd. Een te zachte terugspeelbal was een kolfje naar de hand van de KFC-spits die keeper Tom Laan omspeelde en de bal in het lege doel schoof: 2-3. Niet veel later blies de scheidsrechter af en werd de 1euitzege van KFC gevierd alsof ze kampioen waren geworden! En dus óók meteen de 1e nederlaag van Vitesse in deze competitie!

error: Alert: Content is protected !!