Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse doet prima zaken uit bij JVC: 1-3

In het heenduel op de Puikman wist Vitesse pas in de slotfase JVC op de knieën te krijgen en met 4-3 te winnen. Ook dit keer bleef het tot het einde spannend omdat Vitesse tot vlak voor tijd een 1-2 voorsprong moest verdedigen. De jeugdige thuisploeg wist er namelijk zowaar nog een offensief uit te persen dat ook zo maar een gelijkmaker had kunnen opleveren. Dat zou gezien het krachtsverschil echter te veel van het goede zijn geweest want Vitesse had het duel eigenlijk al vóór rust moeten beslissen.

JVC moest om uiteenlopende diverse vaste krachten missen en trad aan met veel jeugdige invallers. Bij Vitesse ontbrak Jort Kaandorp nog steeds door een hamstringblessure en hij werd weer vervangen door Nick van de Ven. Vanaf de aftrap ging Vitesse meteen op zoek naar een snelle voorsprong. De eerste kans was voor Martijn Kuijs, maar zijn harde inzet midden voor het doel kon in de 7e minuut net geblokt worden en in de rebound schoot hij de bal over. In de 13e minuut soleerde Joey van Esveld dwars door het midden van de verdediging maar zag ook zijn inzet net nog geblokt worden. Pas in de 24e minuut verscheen JVC voor het eerst bij het doel van Vitesse maar echt gevaarlijk werd het niet. Aan de andere kant was Martijn Kuijs opnieuw dicht bij de openingstreffer maar dit keer ging zijn inzet via de bovenkant van de lat over. Tien minuten voor rust was de beurt aan Milo Cremers maar zijn kopbal kon nog net door een verdediger bij de 2e paal uit het doel worden gekopt. De volgende corner een paar minuten later was het alsnog raak. In een mêlee van spelers was het Nick van de Ven die de bal als laatste in het doel wist te werken: 0-1. Toch ging Vitesse niet met voorsprong de rust in want uit de 2e aanval van JVC ontstond vanuit het niets de 1e kans voor de thuisploeg en was het Danny Schol die vanaf rechts met een bekeken schot voor de ruststand zorgde: 1-1.

Die onverwachte gelijkmaker had kennelijk voor een flinke boost bij JVC gezorgd want de 2e helft leek de ploeg alle schroom van zich afgeschud te hebben en ging volop de strijd aan. Toch was de eerste levensgrote kans al na 2 minuten voor Vitesse. Joey van Esveld creëerde die zelf op een meter of 5, 6 van het doel, maar in nagenoeg vrije positie knalde hij de bal kiezelhard naast. Daarna ging het duel redelijk gelijk op waarbij JVC via enkele snelle en balvaardige youngsters ook volop de aanval zocht. Na een klein kwartier spelen werd Nick van de Ven aangespeeld in het strafschopgebied waarna hij door een van de verdedigers werd vastgehouden. De bal ging dus op de stip, maar keeper Jip van Acquooij wist de niet al te best ingeschoten penalty van Martijn Kuijs te keren. Twee minuten later was het bijna raak aan de andere kant en was een safe van Tom Laan nodig om zelfs een achterstand te voorkomen. In de 65e minuut was het toch Vitesse dat weer de leiding nam. Na een snelle uitval over de linkerkant wist Martijn Kuijs nagenoeg vanaf de cornervlag met een prima strakke voorzet de instormende Nick van de Ven te bereiken die midden voor doel de bal meteen onhoudbaar binnenkopte: 1-2. JVC moet dus opnieuw op jacht naar de gelijkmaker maar gaf daarbij ook veel ruimte weg. Daar had Vitesse veel meer mee kunnen of zelfs moeten doen, want echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. JVC bleef er dus in geloven en er ontstonden toch wel diverse gevaarlijke situaties voor het doel van Tom Laan. In de blessuretijd was zelfs de JVC-keeper bij corners tot 2 keer toe te zien voor het doel van zijn collega. Bij de tweede keer ging het echter mis toen Vitesse de bal veroverde en de pas ingevallen Menno Peters in de diepte kon worden gestuurd. Die was sneller dan de laatste verdedigers en hij kon na zijn rush vervolgens de bal rustig in het lege doel schuiven: 1-3. Kort daarna volgde het eindsignaal en kon het feest beginnen. Vooral omdat al duidelijk was geworden dat naaste concurrent VIOS met 1-0 ten onder was gegaan bij Kleine Sluis.

error: Alert: Content is protected !!