Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Gemakkelijke zege Vitesse uit bij hekkensluiter SVW: 0-4

Nick van de Ven scoort de 0-2 met zijn "uitschuifvoet"

Ruim 2 jaar geleden speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar. De laag geklasseerde thuisploeg wist Vitesse toen op 0-0 te houden. Nu was het onderlinge verschil zelfs nóg groter: SVW stijf onderaan op de laatste plaats en Vitesse als de fiere koploper. En dat verschil was vanaf het eerste fluitsignaal ook duidelijk te zien op het veld, ondanks dat de ploeg naast de geschorste Ron Scheffer ook aanvoerder Jort Kaandorp door een blessure moest missen. Toen Vitesse al snel op voorsprong kwam werd snel duidelijk dat het dit keer in tegenstelling tot vele voorgaande edities geen moeilijke klus voor de koploper zou worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het balbezit vrijwel uitsluitend voor Vitesse. SVW, dat midweeks nog door 2 tegentreffers in de slotfase met 2-1 had verloren bij Spirit’30, kwam nauwelijks aan de bal. Het wachten was dus op een snelle openingstreffer. En die viel ook na ruim 10 minuten spelen toen een van de lat terugkomende bal door de ver opgerukte Joris Veldt kon worden binnen gewerkt. Een kleine 5 minuten later ontstond uit een corner weer zo’n chaotische situatie voor doel met de nodige klutsballen en dat was een kolfje naar de hand van Nick van de Ven die de bal plotseling van dichtbij met zijn uitschuifvoet kon binnentikken, 0-2. Nadat Martijn Kuijs na zo’n half uur spelen net naast knalde begon Rik Beentjes aan een mooie solo dwars het strafschopgebied van SVW en bood een 100% kans aan Joey van Esveld. Die schrok daar kennelijk zo van dat er niet meer dan een slappe inzet volgde die de zwakke keeper niet in de problemen bracht. Vlak voor rust viel nog wel een 3etreffer toen Rik Beentjes op rechts doorbrak en Nick van de Ven een niet te missen kans bood.  Maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd, zodat de ruststand slechts 0-2 bleef.

Ook na rust was het balbezit nog veelal voor Vitesse maar het miste duidelijk de scherpte van vóór rust. Toch leek de in de diepte aangespeelde Martijn Kuijs al snel dichtbij een 3etreffer maar de uitgelopen keeper wist de bal met de punt van zijn schoen nog net over de zijlijn te schieten. Een paar minuten later was het alsnog raak. De in de rust voor Rik Beentjes ingevallen Luuk ten Broek was vanaf rechts de zwak ingrijpende verdediging te snel af en wist net voor de achterlijn met een fraaie boogballetje en via de vingertoppen van de keeper de bal toch in het doel te werken: 0-3. Alhoewel de zwak spelende thuisploeg ook daarna nog veel ruimte weg bleef weggeven kwam Vitesse door eigen onnauwkeurigheid nauwelijks meer tot uitgespeelde kansen. De laatste treffer viel dan ook uit een scherp ingedraaide corner van links van Tim de Koning die vlakbij de 2e paal vrijwel ongehinderd door Milo Cremers kon worden binnen geknikt: 0-4. De enige aanvallende wapenfeiten van SVW vielen in het laatste kwartier: een kopbal ging ruim voorlangs en het enige schot op doel kwam recht in de handen van keeper Tom Laan, die dus wel een heel rustige middag had.

De koppositie van Vitesse is door deze zege extra verstevigd omdat HSV midweeks al onverwacht met 1-0 had verloren bij Kleine Sluis en VIOS 2 punten liet liggen uit bij KFC. Komende zondag is datzelfde KFC overigens de volgende tegenstander van Vitesse op de Puikman.

error: Alert: Content is protected !!