Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Martijn Kuijs schiet Vitesse naar winst op concurrent HSV: 3 – 1

… én periodetitel voor trainersduo Arjan de Zeeuw en Pim Touber
Milo Cremers toornt hoog boven de verdediging van HSV en kopt snoeihard de 1-1 binnen.

In de topper tegen HSV wist Vitesse een dubbelslag te plaatsen: niet alleen werd concurrent HSV (met nog wel 2 duels tegoed) op 10 punten achterstand gezet, maar de terechte overwinning betekende óók de 1e van de twee periodetitels dit seizoen. Maar zoals Arjan de Zeeuw al na afloop liet weten gaat hij met zijn team voor niets anders dan het kampioenschap. En mede gezien het 100-jarig jubileum lijkt dat na zo’n afsluiting van de eerste competitiehelft ook zeker niet onlogisch!

Al in de beginfase leek Vitesse op voorsprong te komen toen uit een voorzet van de snelle  Rik Beentjes Jort Kaandorp de bal leek binnen te koppen. Zelf juichte de aanvoerder iets te vroeg want zijn kopbal belandde niet in het doel maar tegen de paal. Maar al snel nam HSV toch het initiatief over van de thuisploeg. Vooral op het middenveld, waar Ron Scheffers door een schorsing node werd gemist, domineerde de ploeg uit Heiloo. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dat vooralsnog niet of nauwelijks. In de 34e minuut was het echter wel raak. Wat slap verdedigen op de achterlijn stelde de rechterspits van HSV in staat om met een trekbal een midden voor doel geheel vrijstaande medespeler op maat te bedienen. Die nam de bal vol op de pantoffel en schoot onhoudbaar binnen: 0-1. Nog geen 2 minuten later voorkwam keeper Tom Laan met een prima redding zelfs een grotere achterstand, en dat bleek cruciaal voor het verdere verloop tot de rust. Want zo’n 5 minuten voor rust kreeg Vitesse een vrijetrap aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied. Die werd met veel gevoel genomen door Joey van Esveld richting de 2e paal waar Milo Cremers perfect timede en boven iedereen uit de bal onhoudbaar binnenkopte. In de blessuretijd kwam Vitesse zelfs op voorsprong. Na een snelle uitval over links volgde een fraaie combinatie tussen Jort Kaandorp en Martijn Kuijs waarna laatstgenoemde de bal vervolgens onhoudbaar binnen knalde: 2-1. Niet veel later volgde het rustsignaal.

Meteen na rust was een veel feller Vitesse te zien dat nu ook op het middenveld de touwtjes stevig in handen kreeg. HSV kwam er die fase niet of nauwelijks meer aan te pas en moest zich beperken tot verdedigen. Het wachten was op een 3etreffer. Die kwam er ook in de 62e minuut. Na een inworp aan de rechterkant wist Jort Kaandorp Martijn Kuijs aan te spelen die de bal op rand strafschopgebied even controleerde en meteen snoeihard in de kruising knalde: 3-1. Drie minuten later leek Joey van Esveld dat kunststuk te gaan herhalen maar zijn knal ging net naast. Daarna zakte het spelpeil enigszins. Het leek wel of Vitesse wat gas terugnam terwijl HSV hun goede spel van vóór rust geen vervolg kon geven. Echte kansen creëerde zij dan ook nauwelijks meer al ging een afstandsschot in de 81e minuut nog wel net voorlangs. In de resterende minuten verzuimde Vitesse gebruik te maken van de voorin geboden vrijheid alhoewel ze na een counter met Jort Kaandorp en Luuk ten Broek nog dicht bij een 4e treffer kwamen. Het succes werd na afloop gevierd met live muziek in de volle en gezellige kantine.

error: Alert: Content is protected !!