Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse houdt met man minder stand tegen VIOS: 0 – 0

In theorie was het een prachtig affiche: de strijd op de Puikman tussen de nummers 1 en 2 op de ranglijst en géén beperkingen meer voor de aanwezige toeschouwers. En ook nog eens onder uitbundige zonneschijn. Maar uiteindelijk bleef het wél spannend tot het einde aan toe, maar genieten van goed voetbal viel helaas toch een beetje tegen. Beide verdedigingen waren de aanvallers namelijk meestal de baas en de spaarzame kansen aan beide kanten bleven onbenut. De spanning was er vooral voor het thuispubliek omdat Vitesse na een rode kaart vanaf de 65e minuut met 10 man verder moest. Voor hen was het laatste fluitsignaal toch wel bevrijdend, temeer toen ook bleek dat medeconcurrent HSV ook met 1-1 had gelijkgespeeld.

Het fysiek sterke VIOS deelde de eerste 20 minuten vooral door betere balvastheid en passing duidelijk de lakens uit. In de 8e minuut ontstond vanuit het niets een grote kans voor hun spits, die de bal in de halve cirkel van het strafschopgebied in de voeten aangespeeld kreeg. Omdat zijn directe tegenstander naast hem uitgleed stond hij plotsklaps alleen voor de keeper. Kennelijk schrok hij zo van die vrijheid dat in plaats van goed te richten hij de bal hoog over schoot. Maar na bedoelde fase werd het spel VIOS langzaam minder en minder. Omdat ook Vitesse aanvallend weinig potten wist te breken vielen er tot de rust nauwelijks verdere opwindende feiten te noteren.

Ook na rust startte VIOS wat fanatieker dan Vitesse. Dat leidde binnen 10 minuten tot een scoringskans die door Keeper Tom Laan teniet werd gedaan. In de 65e stuiterde de bal na een hoge uittrap over de tegen elkaar opspringende Ron Scheffer en een VIOS-man heen. Tot veler verbazing zag de scheidsrechter in dat duel als een van de weinigen een “elleboog” van de Vitessespeler en trok wellicht mede door de luide gil van de VIOS-speler direct een rode kaart. Drie minuten later leek VIOS hun numerieke voordeel al te gaan uitbuiten toen een speler vanaf rechts een prima schietkans kreeg. Maar opnieuw was het Tom Laan die met een safe zijn doel schoon wist te houden. En ook uit de daarna volgende scrimmage werd niet gescoord. In de fase daarna miste VIOS echter de finesses om het Vitesse opnieuw moeilijk te maken zodat de hechte verdediging van Vitesse eenvoudig de 2e “nul” op rij wist te scoren.

Volgende week krijgt Vitesse HSV op bezoek dat met 2 duels nog te goed slechts 6 punten achter Vitesse staat. Opnieuw dus een topper op de Puikman!!

error: Alert: Content is protected !!