Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Teleurstellend Vitesse uit niet langs Spartanen: 2-2

Jort Kaandorp haalt verwoestend uit en scoort de 0-1

Na prima prestaties in oefenduels tegen enkele hooggeplaatste eersteklassers was enig optimisme wel op z’n plaats voor de 1e competitiewedstrijd uit tegen Spartanen. Ook al omdat de ploeg uit Wognum op de Puikman nog met een kansloze 3-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. Het eerste kwartier leek het er op dat Vitesse inderdaad een gemakkelijke middag voor de boeg had. Maar nadat de thuisploeg uit de eerste de beste aanval de opgelopen achterstand wist weg te werken, pakte het toch heel anders uit.

Zoals gezegd begon Vitesse uitstekend aan het duel. Nadat Jort Kaandorp zijn ploeg al in de 3e minuut op voorsprong had kunnen schieten verscheen enkele minuten later Joey van Esveld alleen voor de keeper. Die had namelijk in de gaten dat zijn directe tegenstander de bal wel eens te zacht terug kon gaan terugspelen op zijn keeper en dat bleek een juiste inschatting. Hij was dus eerder bij de bal dan die keeper maar die wist met een ferme snoekduik alsnog een achterstaand te voorkomen. Zo’n 5 minuten later was het wel raak. Nadat Rik Beentjes op rechts was vrij gespeeld kwam de bal uit zijn voorzet voor de voeten van Joey van Esveld. Die controleerde de bal met één voetbeweging en met een subtiel boogballetje over de laatste verdediger bracht hij Jort Kaandorp in stelling. Die bedacht zich geen moment en haalde ongenadig hard uit: 0-1. Omdat de Spartanen tot dat moment nog niets had laten zien, was het wachten op een 2e treffer. Maar in de 21 minuut werd met een verre breedtepass de rechterspits van Spartanen bereikt en zijn harde en zuivere voorzet kon door de vrijstaande spits Jeroen Tesselaar tot verbazing van de gehele Vitesseverdediging direct worden binnengetikt: 1-1. Dat bleek een keerpunt in de wedstrijd en leidde tot veel meer bravoure bij de fysieke sterke thuisploeg. Vitesse daarentegen raakte vanaf dat moment de controle helemaal kwijt en wist die ook niet meer terug te pakken. Dat zorgde voor een wat rommelige en gelijk opgaande strijd die alle kanten op kon. Na balverlies op het middenveld kwam de bal in de 34e minuut voor de voeten van Jeroen Tesselaar terecht die zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Zijn lob van zo’n 25 à 30 meter leek een simpele prooi voor Tom Laan te worden maar de bal viel door zijn handen alsnog in het doel: 2-1. Dat werd ook de ruststand.

Meteen na rust werd Martijn Kuijs na een snelle aanval vrijgespeeld maar zijn harde maar niet gecontroleerde schot ging hoog over. Dat bleek echter geen aanzet tot een nieuw offensief want Spartanen begon zich daarna steeds meer te manifesteren. In de 52e minuut leek Vitesse opnieuw op achterstand te worden gezet, maar met een prima redding wist Tom Laan de harde inzet tot corner te verwerken. Al na zo’n minuut of 10 greep trainer Pim Touber in en kwam met enkele wissels waarbij o.a. de snelle Luuk ten Broek binnen de lijnen kwam. En hij was het ook die na een kwartier spelen de diepte in werd gestuurd en vrij voor de keeper heel beheerst scoorde: 2-2. Tien minuten later kwam Vitesse opnieuw goed weg toen Tom Laan bij een aanval van Spartanen uitgleed maar de inzet ging net naast het lege doel. Het slotakkoord was echter voor Vitesse toen Joris Veldt uit een vrije trap vanaf links de bal in een mêlee van spelers tegen de paal werkte en een uithaal van Luuk ten Broek in de rebound op de rug van een verdediger belandde. Vitesse moest dan ook ditmaal genoegen nemen met een puntje maar over het geheel gezien was de 2-2 ook wel een terechte eindstand.

error: Alert: Content is protected !!