Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Legio kansen voor Vitesse maar 3 punten voor Kleine Sluis: 1-0

Je hebt van die wedstrijden dat het achteraf onbegrijpelijk is dat je toch hebt verloren. Dat was ook in Anna Paulowna het geval. Een sterk verdedigende thuisploeg had bij rust al op een 3-0 of 4-0 achterstand gezet moeten zijn, maar de goal(s) wilden maar niet vallen. Volgens een oude voetbalwet valt het doelpunt dan meestal aan de andere kant. En dat gebeurde dus een kwartier na rust. Ook daarna wilde de gelijkmaker er maar niet in, laat staan een meer dan verdiende winnende goal.

De eerste grote kans ontstond al in de 5e minuut toen Jort Kaandorp net binnen de lijnen onderuit wed gehaald. De strafschop nam hijzelf, maar te opzichtig in zijn hoekkeuze en op ideale hoogte voor een keeper. Die wist de toch redelijk hard en in de hoek ingeschoten bal met een snoekduik uit zijn doel te stompen. Vitesse raakte door die domper niet van slag en bleef prima voetballen. In de 13e minuut wist Martijn Kuijs zich vrij te kappen in het strafschopgebied maar zijn bekeken inzet met links ging buiten bereik van de keeper rakelings over de kruising. Het wachten was op een openingstreffer waardoor Kleine Sluis eindelijk zelf eens zou moeten gaan komen. Maar ondanks een “geparkeerde bus” bleven er kansen komen. De grootste waren voor Martijn Kuijs, beide uit afgemeten trekballen van Jort Kaandorp. De eerste schoot hij met de binnenkant van zijn schoen binnen in plaats van hard en hoog op zijn wreef. Dus zat er nog een voet van een verdediger tussen. En de tweede vlak voor rust was nog mooier en dichter op doel. Die nam hij wel op de wreef maar de bal ging snoeihard net over de laat.

Bij de eerste aanval van Vitesse na rust leek die openingsgoal alsnog te vallen. Maar de kansloze keeper werd dit keer geholpen door een verdediger op de doellijn. Het leek wel of daarna een zekere mate van moedeloosheid over de ploeg heen kwam, want voetballend werd het een stuk minder. En omdat Kleine Sluis er ook niet veel van bakte werd het kijkspel er niet beter op. Uit het niet kwam de thuisploeg op voorsprong. Een van de vele lange ballen ver voorbij de tweede paal kon door een vrijstaande aanvaller voor doel worden gekopt en daar was spits Bart Weel in de lucht de hele verdediging van Vitesse de baas: 1-0. Een tegenvaller was ook dat Jort Kaandorp na een bikkelharde tackel het veld moest verlaten met een zware enkelblessure. Diverse wissels werden ingezet om het naderende onheil nog af te wenden. Ook toen ontstonden er nog enkele fraaie mogelijkheden voor onder meer Martijn Kuijs en Menno Peters. Maar de bal wilde er deze middag gewoon niet in. De punten waren daarom voor de thuisploeg, en de kater voor Vitesse.

error: Alert: Content is protected !!