Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse start nieuwe seizoen prima met 3-1 zege op KFC

Nick van der Ven kopt keihard de 1-1 binnen

Nick van de Ven kopt keihard de 1-1 binnen.

De pouleduels om de KNVB-districtsbeker leverden in de aanloop naar de competitiestart niet het succes waarop gehoopt was. Want slechts één schamel puntje uit 3 wedstrijden houdt niet over! Het 1e thuisduel  tegen KFC met op papier min of meer de sterkste opstelling moest dus duidelijkheid gaan geven hoever het team van het nieuwe trainersduo Arjan de Zeeuw / Pim Touber er voor zou staan. In een matig duel dat lange tijd redelijk in evenwicht was, trok Vitesse met 2 goals in de laatste 10 minuten aan het langste eind. En daarmede zorgde het team voor tevreden gezichten bij alles wat Vitesse was.

Al in de 5e minuut was de eerste grote kans voor Jort Kaandorp maar zijn te zwakke inzet belandde recht in de handen van de keeper. Ook daarna ontstonden nog wat mogelijkheden voor de thuisclub. Daarna was het de beurt aan KFC. Nadat Tom Laan in de 12e minuut nog reddend moest optreden toen de rechterspits was doorgebroken, was het een paar minuten later alsnog raak. Een voorzet van links werd via de handen van Tom Laan en de binnenkant van de paal binnengetikt: 0-1. De thuisploeg was daardoor even van slag. Lang duurde dat niet. Uit een van de weinige goede corners voor rust kopte spits Nick van de Ven in de 21e minuut de bal keihard in de touwen: 1-1. Daarmee was het evenwicht hersteld en dat bleef zo tot de rust.

Meteen na rust drong KFC de thuisploeg flink in de verdediging, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Lang duurde dat niet want Vitesse nam daarna het initiatief volledig over. Dat begon met een aanval over links waarbij de bal uiteindelijk in de 52e minuut bij de bij Vitesse teruggekeerde Martijn Kuijs belandde. Die haalde verwoestend uit maar met een katachtige safe voorkwam de keeper met hulp van de lat een achterstand. Nadat een 2e afstandspegel van Martijn Kuijs in de 62e minuut rakelings naast ging, ebde het offensief een beetje weg. Het duel leek af te steven op een op dat moment wel logische puntendeling, maar het venijn zat in de staart. Mats Laan veroverde in de 81e minuut de bal net over de middenlijn, passeerde wat spelers en wist Joey van Esveld op rechts te bereiken. Die speelde zich vrij en zijn voorzet werd ingetikt door Martijn Kuijs, die daardoor alsnog aan zijn verdiende treffer kwam. Vijf minuten later werd KFC met een prima aanval over links zoek gespeeld maar voordat de trekker kon worden overgehaald werd een overtreding voor het doel bestraft met een penalty. En dat zorgde voor de 1e competitietreffer van Jort Kaandorp, want die stuurde de keeper de verkeerde kant op: 3-1. Dat werd ook de einduitslag. Volgende week staat Kleine Sluis uit op het programma dat zich zal willen revancheren van de 3-1 nederlaag tegen streekgenoot JVC.

error: Alert: Content is protected !!