Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse mist publiek in duel tegen HSV: 1-2

Vaste supporters waren helaas niet welkom op het terrein, maar sommigen konden de wedstrijd via de Beverwijkerstraatweg toch volgen.

Het was triest en troosteloos op de Puikman, enerzijds door het ontbreken van publiek, anderzijds door het spel van Vitesse. Want er was vrijwel niets meer over van het goede spel van vorige week in Anna Paulowna. Kennelijk werden de aanmoedigingen van de vaste supporters node gemist! Op de slotfases na werd de thuisploeg op alle fronten afgetroefd door het fysiek sterke HSV. Zwak verdedigen voor rust en gebrek aan creativiteit, o.a. door de afwezigheid van Joey van Esveld, zorgden voor een onverwacht eenvoudige zege van HSV.

Eigenlijk leek het duel al binnen 10 minuten beslist. HSV leunde rustig achterover met een versterkte defensie en liet Vitesse komen. Daardoor stonden regelmatig teveel verdedigers te “hoog”. De lepe en snelle spitsen van HSV wisten daar wel raad mee! Bij twee snelle counters in de 5e en 10e minuut waren de aanvallers in de meerderheid en dat werd heel doeltreffend uitgespeeld en afgerond (0-2). Vitesse probeerde daar wel wat tegenover te zetten maar de overtuiging was ver te zoeken. In de 25e minuut wist Tom Laan met zijn voet zelfs een 3e tegentreffer te voorkomen. Die viel enkele minuten later alsnog, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Pas in de slotfase werd Vitesse enigszins gevaarlijk door een kopbal van Milo Creemers en een uithaal van Jasper Rutgers. Verder ging een kopbal van Jort Kaandorp rakelings over het doel.

Een ongewijzigd Vitesse wist ook na rust weinig te creëren. Veel ballen werden hoog voor de pot gegooid en konden eenvoudig worden verwerkt door de sterke HSV-verdediging. Pas in de 63e minuut kwam Mats Laan vrij op links, maar zijn inzet kon worden geblokt. Enkele minuten daarna verzuimde HSV het duel in slot te gooien door een grote kans te missen. Net als voor de rust werd Vitesse pas weer in de slotfase gevaarlijk toen Jasper Rutgers zich met de aanval ging bemoeien. Hij zette in de 86e minuut een 1-2-tje op met Jort Kaandorp en werd toen onderuitgehaald. Laatstgenoemde schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen (1-2). Daarna was het pompen of verzuipen. Bij een scrimmage voor doel kwam de bal voor de voeten van Jasper Rutgers die de bal vol op zijn wreef nam. Maar met een spectaculaire redding wist de keeper de gelijkmaker te voorkomen. Zodoende werd HSV de terechte winnaar van een in alle opzichten tegenvallende streekderby!

[nextcodegallery id_gallery=”4″]

error: Alert: Content is protected !!