Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse deelt de punten met IVV

Evenals in de uitwedstrijd in Landsmeer hebben IVV en Vitesse de punten broederlijk verdeeld. Toen was het Vitesse dat telkens een achterstand goedmaakte, nu was het IVV die de stand in evenwicht trok. Zoals gebruikelijk de laatste weekenden was het de wind die nadrukkelijk aanwezig was op de Puikman en de wind zat ook dit keer mooi voetbal in de weg.  

Vitesse, dat het deze zondag wegens blessures en vakanties zonder Rutger Balm, Robin Stam, Menno Frankfort en aanvoerder Jort Kaandorp moest stellen, kwam in de 12e minuut op voorsprong. Menno Peters maakte dankbaar gebruik van de wind en krulde een corner in één keer in het doel. Vitesse bouwde na een half uur de score uit. Rik Beentjes – omringd door 4 tegenstanders – wist de bal perfect op het hoofd te plaatsen van Yannick Wishaupt, die de bal tegendraads in de touwen kopte. IVV pakte hierna het initiatief en drukte Vitesse met combinatiespel terug. Dit resulteerde in de aansluittreffer. Nadat Tom Laan eerst een laag schot katachtig uit de benedenhoek tikte, was hij daarna kansloos op een strak schot van IVV-spits Renaldo Jongebloet.

Vlak na rust was er van de comfortabele voorsprong van Vitesse niets meer over toen IVV  – na een ongelukkige handsbal van Jasper Rutgers – uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied de stand in evenwicht bracht.

Vitesse rechte de rug, werkte hard en creëerde een veldoverwicht, maar de voorhoede was niet bij machte om dit uit te drukken in de score. Middenvelder Rick Poel was er met een kopbal nog vlakbij, maar zag zijn inzet op de lijn weggehaald worden. Heel IVV was vlak voor het eindsignaal nog in rep en roer toen zij  meenden dat hun spits in het strafschopgebied getackeld werd. Scheidrechter Thomas stond er echter met zijn neus bovenop en  oordeelde anders. Volgende week speelt Vitesse in Haarlem-Noord bij vv Schoten.   

« van 2 »
error: Alert: Content is protected !!