Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Weer geen punten voor Vitesse tegen Spirit’30: 4-2

Voor het 4e onderlinge duel met Spirit moest Vitesse aantreden in Hoogkarspel. Toe nu toe waren de 3 punten telkens een prooi voor het fysiek sterke Spirit. De ploeg van Thijs Sluijter moest dus aan de bak om “4 op een rij” te voorkomen. Datzelfde was óók nodig om een einde aan de reeks van 3 achtereenvolgende competitienederlagen te maken. Ondanks het gemis door ziekte van diverse spelers waren er zeker kansen op een punt of zelfs meer. Maar door slap verdedigen en persoonlijke fouten trok de thuisploeg opnieuw aan het kortste eind!

De 1e helft leek Vitesse wel met een 3-mans achterhoede te spelen. Al in het begin leverde dat een paar keer hachelijke situaties op na balverlies bij uitverdedigen. Toch was het Vitesse dat in 11e minuut aan de leiding kwam. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Jort Kaandorp hard en zuiver in de kruising geschoten: 0-1. Maar 10 minuten later kon clubtopscoorder Luc Waardenburg wél profiteren van de hem geboden ruimte en passeerde doelman Tom Laan kansloos. Vijf minuten later kon hij opnieuw juichen. Bij een snel genomen vrije trap was de defensie van Vitesse allesbehalve bij de les en weer was hij Tom Laan de baas: 2-1. In het laatste kwartier kreeg Vitesse kansen op de gelijkmaker. De grootste kans was voor  Rik Beentjes die alleen voor de keeper de bal niet in het doel wist te schieten. En een krachtige kopbal van Joris Veldt ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Die gelijkmaker viel echter al snel na de pauze. Yannick Wishaupt werd in het strafschopgebied onderuit gehaald met een penalty als gevolg. En ook nu faalde Jort Kaandorp niet: 2-2. Daarna had Vitesse een tijdlang een licht overwicht en leek er ook meer in te zitten. Maar halverwege die 2e helft trok de thuisploeg het initiatief weer wat meer naar zich toe. Spirit kreeg ook het geluk aan hun zijde toen na een corner de bal vanuit een mêlee van spelers werd ingeschoten en via de onderkant van de lat en de lijn alsnog in het net stuiterde: 3-2.

Update: Onze voorzitter Jeroen Tromp stond gistermiddag met fototoestel achter het doel van Spirit terwijl Jort Kaandorp aanlegde voor de strafschop. Er zijn een 4-tal foto’s aan de galerij toegevoegd.

« van 3 »
error: Alert: Content is protected !!