Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse 3e nederlaag op rij bij herstart competitie: 0 – 3

Vitesse was met 2 achtereenvolgende nederlagen slecht de winterstop ingegaan. Maar na de 0-6 zege vorig weekend in een oefenduel uit bij eersteklasser Legmeervogels waren de verwachtingen voor de competitieherstart van Vitesse thuis tegen nummer twee VIOS tamelijk optimistisch. Temeer daar Keeper Tom Laan en laatste man Jasper Rutgers weer in de basis stonden na langdurige blessures. Maar al na 10 minuten tekende zich een nieuwe deceptie af toen VIOS al op een 0-2 voorsprong kwam. Dat bleek een mokerslag die de thuisploeg niet meer te boven wist te komen. Op de 0-3 einduitslag was dan ook weinig aan te merken.

Al snel werd duidelijk dat VIOS veel energieker aan het duel begon dan Vitesse. Door een vrije trap in de 7e minuut op zo’n 20 meter van het doel kwam VIOS al op voorsprong. Vanaf de linkerkant werd de bal perfect in de kruising bij de 1e paal gedraaid: 0-1. Binnen een paar minuten had het nog erger voor de thuisploeg kunnen uitpakken, want VIOS liet twee 100% kansen onbenut. Maar in de 11eminuut was het alsnog raak, opnieuw uit een vrije trap vanaf nagenoeg dezelfde plaats. Dit keer liet keeper Tom Laan de  bal los en daar profiteerde een van de spitsen van: 0-2. Een ontgoochelde thuisploeg probeerde daarna wel de bakens te verzetten maar wist weinig uit te richten tegen het fysiek veel sterkere VIOS.  Tekenend was dat het enige schot op doel voor rust pas in de 37e minuut viel te noteren! In de extra tijd van de 1e helft was VIOS zelfs na een counter over rechts de verdediging opnieuw te snel af en dat betekende een 0-3 ruststand.

Na rust probeerde ging Vitesse met Rik Beentjes nu wel als echte rechterspits op zoek naar de tegentreffer. De echte overtuiging ontbrak echter omdat vrijwel niemand bij Vitesse z’n normale niveau wist te halen. VIOS bleef dan ook relatief eenvoudig overeind. Ook het inzetten van verdediger pur-sang Rick Poel als pinchhitter sorteerde geen effect. Omdat VIOS aanvallend ook weinig meer kon laten zien, bleef de 0-3 ruststand dan ook tot het einde van het duel op het scorebord staan.

error: Alert: Content is protected !!