Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse verrast met uitzege in en tegen Den Helder: 1-2

Statistisch doet Vitesse het veelal goed in Den Helder. Bij de laatste 3 duels in de kop van Noord-Holland werden de punten meegenomen naar Castricum. Deze editie had trainer Thijs Sluijter weer de beschikking over Desmond de Waard als vertrouwde linkervleugelverdediger. Daarnaast speelde Menno Peters weer als rechtervleugelverdediger. En met Rutger Balm, Menno Peters en Joris Veldt in het centrum zag de defensie er weer wat meer solide uit. Toch hadden ze vooral voor rust hun handen vol aan de thuisploeg. De voorwaartsen moesten af en toe met kunst- en vliegwerk van scoren worden afgehouden. Na rust profiteerde Vitesse van de ontstane ruimte achterin bij Den Helder en wist de opgebouwde voorsprong met een bewonderenswaardige inzet over de streep te trekken.

In de stromende regen viel er de 1e helft niet zoveel te genieten voor de weinige supporters. De thuisploeg, die een week eerder al met 2-1 van ZAP had verloren, was aanvallend wel de wat betere ploeg maar slaagde er niet of nauwelijks in om het de versterkte verdediging van Vitesse echt lastig te maken. Daarvoor hadden de aanvallers telkens (te)veel tijd nodig zodat de meeste schoten ofwel geblokt werden dan wel over of naast gingen. Vitesse wist mede door het windnadeel daar aanvallend weinig tegenover te stellen en mocht dus niet ontevreden zijn met de 0-0 ruststand.

Na rust had Vitesse de wind wat meer in de zeilen en bovendien ontstond er met name op het middenveld wat meer ruimte voor aanvallende impulsen. Balverlies van de linkerspits van de thuisploeg vormde de inleiding voor het openingsdoelpunt. Met een razendsnelle counter werd Nick van de Ven op rechts de diepte ingestuurd en zijn perfecte voorzet werd door de opgekomen Yannick Wishaupt keihard binnen geschoten: 0-1. Dat zorgde ervoor dat Den Helder steeds aanvallender ging manifesteren en Vitesse zodoende de gelegenheid bood voor scherpe tegenstoten. Dat leverde in de 60e minuut de 2e treffer op toen Joey van Esveld met een steekpass Nick van de Ven vrij voor de keeper wist te zetten. Met een beheerste schuiver wist de spits de uitgelopen keeper vervolgens te passeren: 0-2. Ook daarna kreeg Vitesse nog alle gelegenheid voor soortgelijke acties, maar door onnauwkeurigheid of verkeerde keuzes werd verzuimd daar verder van te profiteren. Een vrije trap vanaf de linkerkant leidde in de 72e minuut tot de aansluitingstreffer. De verdedigers bleven allemaal stokstijf staan toen de bal midden voor doel werd geplaatst zodat Jordy Bos van dichtbij de 1-2 simpel kon binnentikken. Daarna zette Den Helder nog wel aan voor een slotoffensief maar miste gewoonweg de klasse om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Vitesse wist dus tot genoegen van de meegereisde supporters stand te houden. In die hectische slotfase vielen overigens ook nog 2 rode kaarten. Eén voor de thuisploeg toen keeper Tom een opdoffer kreeg bij een gevecht om de bal toen het spel stillag en één voor Joris Veldt wegens vasthouden van een doorgebroken speler.
Al met al een zege voor Vitesse die vertrouwen biedt voor de komende tijd!

error: Alert: Content is protected !!