Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse wint ook van Spartanen

Vitesse heeft in Wognum de goede reeks van afgelopen weken voortgezet en op redelijk eenvoudige wijze ook Spartanen aan de zegekar gebonden. Door deze overwinning klimt Vitesse naar de derde plek op de ranglijst. 

Vitesse startte voortvarend en kwam al in de 6e minuut op voorsprong. Na een mooie pass van Rick Poel op Menno Peters, verschalkte laatste de keeper met een bekeken lob. Spartanen maakte het Vitesse de hele middag niet echt moeilijk. De verdediging van de Blauwzwarten stond goed en gaf Spartanen weinig kansen, alhoewel doelman Tom Laan  één keer zijn kunsten moest tonen om de gelijkmaker te voorkomen toen de linkerspits hem met een harde schuiver probeerde te verschalken. Nog voor de rust bouwde Vitesse de marge uit. Nick van de Ven kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot de tweede treffer tegen de touwen.

Ook in de tweede helft had Vitesse het niet moeilijk. Spartanen begon met wat meer strijd aan de tweede helft, maar dat leverde weinig hoogtepunten op. Ook toen Spartanen voor de aansluitingstreffer zorgde, kwam Vitesse niet echt in gevaar. Omdat ook het spel van Vitesse – op het belabberde kunstgras – wat slordig werd, kwamen er voor beiden kanten weinig tot geen uitgespeelde mogelijkheden. Toen aanvoerder Jort Kaandorp de derde Vitesse-treffer  aan liet tekenen, was de strijd gestreden en was het duidelijk dat de drie punten in de bus mee terug naar Castricum gingen.

Volgende week wacht mede-promovendus Kleine Sluis op de Puikman.

error: Alert: Content is protected !!