Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse onverstoord op titelkoers na 6-2 winst op Egmondia

Al vrij snel stond de 3-0 op het scorebord

Op de Puikman was alles geregeld voor het kampioensfeest. Maar de kans was daarop was al heel klein ingeschat. Vitesse moest sowieso op eigen terrein winnen van Egmondia en aan die voorwaarde werd ruimschoots voldaan. Maar wat de tweede voorwaarde betreft, liep het spaak: Kennemers moest ook op eigen terrein punten verspelen aan het onderaan staande DTS. En dat gebeurde dus niet. Na zo’n half uur spelen stond Vitesse 3-0 voor, maar diezelfde stand stond ook bij Kennemers op het scorebord. Daardoor verdween de kampioenstemming op de Puikman al snel als sneeuw voor de zon. Vitesse heeft nu volgende week zondag nog minimaal één punt nodig om de titel op eigen kracht te veroveren.

Al na een paar minuten kwam Vitesse op voorsprong. Robin Bakker, die zijn afscheidswedstrijd in het 1evan Vitesse speelde, snelde vanaf rechts enkele tegenstanders voorbij en speelde vanaf de achterlijn Mats Laan perfect aan. Die haalde meteen uit en de bal verdween onhoudbaar in de rechterbenedenhoek. Diezelfde hoek wist de ver opgerukte Desmond de Waard in de 10eminuut ook te vinden. En opnieuw was de keeper kansloos. En weer zo’n 10 minuten later pikte topscoorder Jort Kaandorp een goaltje mee en bracht de stand op 3-0. Daarna nam de dadendrang van de thuisploeg zichtbaar af. Dat bood Egmondia de kans om er wat meer uit te komen. Bij een van die spaarzame uitvallen wist keeper Michel van Kampen in de 33eminuut slechts met uiterste inspanning en met hulp van enkele verdedigers een tegentreffer te voorkomen.

Meteen na rust pakte Vitesse de draad weer op, waarschijnlijk op voorspraak van trainer Thijs Sluijter. Maar lang duurde dat offensief niet, mede omdat Egmondia zich wat meer in de wedstrijd knokte. Nadat ze al een paar keer gevaarlijk in de buurt van het Castricumse doel waren gekomen, was het na een klein kwartier spelen wel raak: 4-1. In de 70e minuut mocht Vitesse een penalty nemen na een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied. Robin Bakker plaatste zich achter de bal en scoorde daardoor alsnog het door hem zo begeerde afscheidsdoelpunt. Daar was hij daarvoor ook al diverse keren héél dichtbij maar het was telkens net niet! Enkele minuten later leidde slap uitverdedigen van Vitesse tot balverlies waarna een van de spitsen van Egmondia met een prima lob de stand op 5-2 bracht. Zo’n kwartier voor tijd soleerde Robin Bakker weer eens door de defensie van de Derpers en legde de bal perfect terug op de inkomende 16-jarige Tim de Koning. Zijn keiharde schot spatte uiteen op de lat, maar geen minuut later was het Mats Laan die met een schot van afstand de eindstand op 6-2 bepaalde.

Na afloop volgde een officieel afscheid van sterspeler Robin Bakker. Na mooie woorden van voorzitter Hans Kaandorp, die hem bedankte voor wat hij voor Vitesse heeft gedaan, werd hij samen met zijn vrouw Edith in de bloemetjes gezet. Robin reageerde daarop met een woord van dank voor alle support voor hem en riep iedereen op om zijn team ook volgende week uit bij DTS te komen steunen op weg naar zijn 2ekampioenschap in Vitesse 1. Want bij het laatste kampioenschap in 205-2006 was Robin ook al van de partij!

Daarvoor rijdt naast een spelersbus ook één (of meerdere) speciale supportersbus(sen) richting Oudkarspel: voor info zie site Vitesse en/of Blauw-Zwart. 

 

error: Alert: Content is protected !!