Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse wint op de Puikman overtuigend van HSV: 3-1

Drie seizoenen geleden was HSV zowel uit als thuis de gelukkige winnaar in de beide onderlinge duels. Oók dit keer was er eigenlijk maar één team dat recht had op dc 3 punten, maar nu was er wel gerechtigdheid. Want een groot deel van de wedstrijd was Vitesse, net als vorige week uit bij IVV, de bovenliggende partij. Na de 3-1 winst maar vooral gezien de geweldige inzet en het goede spel waren de complimenten overal langs de lijn te horen. Door die winst stijgt Vitesse naar de 5e plek in de ranglijst.

Vanaf de aftrap liet Vitesse zien dat het ervoor wilde gaan. Al in de 5e minuut leek de eerste treffer te gaan vallen toen na een prima aanval het vizier tot 2 keer toe niet op scherp stond. In de 25e leek de openingstreffer alsnog te gaan vallen maar de inzet van Jort Kaandorp ging wel langs de keeper maar kon door een verdediger nog net van de lijn worden gehaald. Een kleine 10 minuten later was het echter alsnog raak. Na een prima dieptepass verscheen Jort alleen voor de keeper en tikte de bal beheerst binnen. De vreugde duurde echter niet lang, want 4 minuten later was het alweer gelijk. Heel zwak verdedigen na een inworp aan de rechterkant vormde de inleiding. HSV, dat tot dat moment nog nauwelijks een vuist had kunnen maken, mocht kinderlijk eenvoudig de vrijstaande linkerspits in stelling brengen en die scoorde beheerst in de verre hoek: 1-1. Dat werd ook de ruststand.

Meteen na rust pakte Vitesse de draad weer op en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die dradendrang werd 10 minuten later beloond toen Mats Laan met een prachtige breedtepass dwars door de verdedigingslinie heen Jort Kaandorp vrij voor de keeper zette. En opnieuw was keeper Indy Klamer kansloos op diens inzet: 2-1. In de 63e minuut kwam de 3-1 op het scorebord toen Joris Veldt na een corner van Joey van Esveld hoog boven iedereen uittorende en onhoudbaar binnenkopte. Het duel leek daarmee beslist maar daarna was het HSV dat wat agressiever ging spelen. Vitesse moest terug en wist de bal ook niet goed meer in de ploeg te houden. Maar in tegenstelling tot 3 seizoenen geleden ontbeerde de Heiloose formatie dit keer de kwaliteit om terug in de wedstrijd te komen. Want verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal kwamen ze dit keer niet.

error: Alert: Content is protected !!