Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Geflatteerde winst Assendelft in topper tegen Vitesse: 3-0

Dat Vitesse een lastige middag zou krijgen in en tegen medekoploper Assendelft stond al wel vast. Want waar de Zaankanters de laatste 4 duels alle gewonnen hadden zonder tegengoals, ging het bij Vitesse de laatste weken nogal moeizaam. En dit laatste was ook de 1e helft weer te zien, mede door de stormachtige wind in de rug. Opvallend was ook dat Vitesse door slecht uitverdedigen regelmatig zichzelf in de problemen bracht. Dat werd in de 68e minuut afgestraft en dat gaf de thuisploeg vleugels. Binnen 10 minuten was het 3-0 waardoor niet Vitesse maar Assendelft als koploper de winterstop is ingegaan.

Zoals gezegd startte Vitesse met de sterke wind in de rug. Dat bleek nauwelijks een voordeel te zijn want de spitsen waren niet of nauwelijks te bereiken omdat veel ballen in de handen van de keeper kwamen dan wel achter rolden. Tekenend was ook dat de 1e helft ook geen enkel gericht schot op doel viel te noteren. Aanvallend was Assendelft dan ook wat gevaarlijker, mede door regelmatig heel zwak uitverdedigen aan de kant van Vitesse. Maar ook dat leidde nauwelijks tot echte kansen, zodat de ruststand van 0-0 niet meer dan een logisch gevolg was.

Meteen na rust werd het spel van Vitesse een stuk beter, terwijl het bij Assendelft juist een stuk minder werd. Ook zij konden maar moeilijk omgaan met die harde wind in de rug. Daardoor leek het of er toch wel iets te halen viel voor Vitesse. Maar behoudens een paar kleine mogelijkheden gaf de sterke verdediging van de thuisploeg heel weinig weg. Zo leek het duel op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. In de 68e ging het echter weer eens mis achterin bij het uitverdedigen toen de bedoelde lange bal van de laatste man tegen een van de aanvallers werd aan geschoten. Dat leidde direct tot een niet te missen kans: 1-0. Vitesse was daardoor van slag en Assendelft profiteerde daarvan volop. Zo’n 8 minuten later werd uit een penalty de 2-0 aangetekend en weer 3 minuten later lag de 3e in het net. Al met al een toch wel verdiende maar zeker geflatteerde zege van Assendelft.

error: Alert: Content is protected !!