Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse op de Puikman afgetroefd door West Frisia: 0 – 2

Al enkele weken werd de schwung van het 1e deel van de competitie gemist bij Vitesse. Vorige week kwam het uit bij KFC nog goed door een gelukkige treffer in de slotfase. Tegen middenmoter West Frisia daarentegen was Vrouwe Fortuna dit keer op de hand van de bezoekers.

Waar de ploeg uit Enkhuizen uit uitduels nog géén punt wisten te pakken, zat het dit keer van alle kanten mee. Een onterecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van de thuisploeg in de 1e helft en een ten onrechte genegeerd vlagsignaal wegens buitenspel bij de 2e goal van West Frisia hadden mede tot gevolg dat Vitesse dit keer met lege handen bleef staan. Maar ook dat is voetbal; soms zit het mee en soms niet! En op basis van inzet had eigenlijk ook niemand problemen van de zege van de bezoekers. Want die bleven lang “in de wedstrijd” en streden voor elke meter. En daarnaast gingen ze efficiënter om met de kansen die ze kregen.

De 1e helft kwamen de toeschouwers niet of nauwelijks aan hun trekken. Pas in de 24e minuut moest keeper Michel van Kampen in actie komen om een achterstand te voorkomen. Niet veel later was Joris Veldt dichtbij de openingsgoal door een voorzet van links op zijn pantoffels te nemen, maar de paal bracht redding. En in de 36e minuut liet keeper Jordi van Ammers onverwacht over een voorzet van rechts onder zich doorgaan, zodat spits Jort Kaandorp niet daarvan wist te profiteren.

Na rust nam Vitesse het initiatief in handen. Al in de 47e minuut was opnieuw Joris Veldt dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. Maar verdedigend kwam het fysiek veel sterkere West Frisia nauwelijks in de problemen. Mede omdat veel te weinig gebruik werd gemaakt van de vleugelspitsen bleef Vitesse grossieren door hoge ballen door in het centrum te spelen waar de verdediging heer en meester was. Bij een van de snelle counters zag spits Edwin Jansen de laatste verdedigers missen waardoor hij vrij voor de keeper verscheen. En met een geplaatste bal zette hij zijn ploeg op voorsprong: 0-1. Zo’n 7 minuten later scoorde dezelfde speler zelfs zijn 2e doelpunt toen hij uit duidelijke buitenspelpositie door mocht gaan en iets sneller bij de bal was dan de uitgelopen Michel van Kampen. Waar de scheidsrechter het onterecht vlagsignaal voor rust wél honoreerde werd het de grensrechter van de thuisploeg ditmaal genegeerd: 0-2. Niet veel later had de aansluitingstreffer eigenlijk al moeten vallen. Eerst was het Jort Kaandorp die een niet te missen kans nog naast wist te schieten en een paar minuten later moest de aanvoerder van West Frisia zijn keeper assisteren door een bal van de doellijn halen. Met diverse wissels probeerde Vitesse de bakens nog wel te verzetten maar de hechte verdediging van Wet Frisia wist vrij gemakkelijk overeind te blijven en nam daardoor voor de 1e keer dit seizoen de 3 punten mee naar huis.

error: Alert: Content is protected !!