Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Kampioenschap Vitesse binnen handbereik na 7-0 thuiszege op Vrone

Na de eclatante 0-5 winst uit bij Kennemers had Vitesse plotsklaps een prima uitzicht op de kampioenstitel. Het thuisduel tegen Vrone leek op papier de lastigste horde op weg naar die titel. Want de ploeg uit Sint Pancras presteerde juist in uitwedstrijden véél beter dan in Sint Pancras. Vitesse was dus gewaarschuwd! Maar ook dit keer was er vrijwel niets opgewassen tegen de dadendrang van Vitesse. Uiteindelijk prijkte de grootste overwinning van dit seizoen op het scorebord en daar was op nauwelijks iets op af te dingen: 7-0!!

Vitesse was vanmiddag heer en meester op de Puikman.

Vitesse begon een beetje slap aan het duel. In een te laag tempo en met veel balverlies leek het er op dat het wel eens een lastige wedstrijd kon gaan worden. Maar Vrone bleek vooral defensief heel kwetsbaar. Nadat binnen een minuut of 10 de eerste treffer van Rik Beentjes nog net kon worden voorkomen, was het in de 17eminuut wél raak. Uit een voorzet van Rik Beentjes was het spits Nick van de Ven die Vitesse verdiend op voorsprong zette: 1-0. En daarna ging het los bij de thuisploeg want achtereenvolgens wisten Nick van de Ven, Jort Kaandorp (penalty) en opnieuw Nick van de Ven met een prachtige kopbal in de kruising de voorsprong te vergroten tot 4-0. Vlak voor rust tekende Mats Laan na goed doorzetten zelfs voor een veilige 5-0 ruststand.

 

Waar Vrone voor rust nog wat tegenstand wist te bieden, daar was na de rust weinig meer van te zien. Het wachten was dus op het verder uitbouwen van de voorsprong. De mogelijkheden daarvoor waren talrijk maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat topscoorder Jort Kaandorp na een mooie combinatie Vitesse op 6-0 zette. En vlak voor tijd werd invaller Luuk ten Broek onderuit gehaald en mocht Jort Kaandorp opnieuw aanleggen vanaf de penaltystip voor zijn 3edoelpunt. En wederom faalde hij niet en tekende daarmee net als spits Nick van de Ven voor een 3-punter en bracht daarmee zijn seizoentotaal op maar liefst 24 doelpunten!

 

Omdat het duel tussen de beide nog overgebleven concurrenten Meervogels en Kennemers eindigde in  een 1-1 gelijkspel heeft Vitesse het kampioenschap voor het grijpen. Komende week komt nummer voorlaatst Egmondia naar de Puikman. In theorie zou het kampioenschap dan al werkelijkheid kunnen worden, maar lukt dat niet omdat Kennemers thuis wint van nummer laatst DTS dan volgt een week later een herkansing als Vitesse op bezoek gaat bij datzelfde DTS in Oudkarspel.

error: Alert: Content is protected !!