Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Fortuinlijke winst Vitesse bij KFC: 0 – 1

Met de wetenschap dat 10 kilometer verderop de nummers 1 en 3 tegen elkaar speelden, moest Vitesse het opnemen tegen middenmoter KFC. Alle 8 punten uit 9 duels waren het   resultaat van de 4 thuisduels in Koog Zaandijk: 2 keer winst en 2 keer gelijk. Vanaf het begin was te zien dat KFC ook tegen het hoog geklasseerde Vitesse ongeslagen wilde blijven. Met een enorme inzet werd de strijd aangegaan maar dit keer was het geluk aan de zijde van de bezoekers. Waar het lang leek uit te draaien op een 0-0 was het kort voor tijd Vitesse dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. KFC zette ook daarna nog wel extra aan, maar Vitesse hield stand en nam de 3 punten mee naar Castricum. Door het verlies van koploper VIOS is de ploeg van Thijs Sluijter nu gedeeld koploper met de ploeg uit Warmenhuizen.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam KFC het heft in handen en moest Vitesse zich voornamelijk beperken tot verdedigen. Mede door hun fysieke overwicht werden bijna alle duels gewonnen door de thuisploeg. Bovendien kon Vitesse door omzettingen, o.a. als gevolg van schorsingen, zich nauwelijks onder die druk vandaan spelen. Pas na zo’n 20 minuten spelen werd de aanvalskracht van KFC wat minder en kwam het duel wat meer in evenwicht. Toch was de grootste kans voor Vitesse toen de midden voor het doel staande Jort Kaandorp de bal uit een corner totaal onverwacht voor zijn voeten kreeg. Die raakte de bal daardoor geheel verkeerd waardoor zijn inzet niet in maar over het doel ging. KFC, dat veelvuldig de lange bal hanteerde, was vlak voor rust ook bijna succesvol. Na één van die lange ballen stond de verdediging van Vitesse niet goed zodat de spits van KFC meteen vrij op doel kon afgaan. Met een prima save wist keeper Michel van Kampen de openingsgoal te voorkomen.

De eerste 10 minuten na rust waren voor Vitesse. Aan beide kanten vielen een paar kleine kansen te noteren, zonder dat er werd gescoord. Maar daarna was het weer de beurt aan KFC dat steeds meer begon aan te dringen. Met kunst en vliegwerk wist Vitesse stand te houden. Zo ging een schot van een vrijgespeelde aanvaller rakelings voorlangs terwijl een verdediger nog een bal van de lijn moest halen. In de 72e minuut leek KFC alsnog de verdiende voorsprong te komen. Een prachtige inzet vanaf links leek onhoudbaar in de kruising te gaan draaien maar de paal bracht uitkomst. Zo’n 10 minuten later viel de goals aan de andere kant. Gelegenheidsspits Jort Kaandorp wist zich na een diepe bal te ontdoen van 2 elkaar hinderde tegenstanders en kwam daardoor vrij voor de keeper. En met zo’n kans weet de topscoorder wel raad: 0-1. Tot de minimaal verdiende gelijkmaker kwam het daarna niet meer, mede door de prima keepende Michel van Kampen.

error: Alert: Content is protected !!