Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse vast op 2e plaats na winst op Schoten

Op papier zou Vitesse op eigen terrein geen al te lastige tegenstander hebben in het vorig jaar via de nacompetitie gepromoveerde Schoten. Weliswaar had die ploeg de onderste regionen verlaten na 2 achtereenvolgende overwinningen, maar vooral uit bij Kleine Sluis hadden ze het geluk aan hun zijde. Al gauw bleek dat zelfs een bepaald niet sterk opererend Vitesse  toch een paar maten te groot was voor de formatie uit Haarlem-Noord. Omdat Vitesse het wat liet afweten in de laatste fase van het duel  pakte Schoten de kans om de eindstand een draaglijker aanzien te geven: 4-2.

Net als vorige week uit bij SVW was van het spel van de thuisploeg beduidend minder dan de laatste 2 thuisduels. Niettemin verwierf de thuisploeg gaandeweg de 1e helft een licht veldoverwicht. Toch duurde het bijna een half uur voordat dat resulteerde in de verdiende voorsprong na een goede actie van Menno Frankfurt. Schoten, dat voor de rust nog aardig partij wist te bieden, wist echter aanvallend nauwelijks een vuist te maken. Verder dan een bal die zo’n 10 minuten voor rust net voorlangs ging, wist men niet te komen.

Na rust leek de partij al snel beslist in het voordeel van Vitesse. Na een prima aanval via Joey van Esveld en Menno Peters kwam de bal bij Jort Kaandorp die beheerst voor de 2-0 zorgde. Vitesse leek daarna op weg te gaan naar een eenvoudige zege. Maar invaller scheidsrechter Roelof Luinge, bekend van het betaalde voetbal, zorgde voor een ommekeer door in de 56e minuut een te trage actie van keeper Tom Laan te bestraffen met een vrije trap. De daaruit volgende doelpoging belandde op de arm van een van de mensen in de muur, met een penalty als gevolg. Die werd feilloos benut door Sjoerd Auwerda: 2-1. Vitesse leek daardoor wat van slag en Schoten rook z’n kans en begon aan te dringen. Maar dat had tot gevolg dat men achterin ook meer ruimte begon prijs te geven. Daarvan profiteerde Rik Beentjes in de 65e minuut toen hij na een dieptepass de verdedigers te snel af was en beheerst scoorde: 3-1. Toen Nick van de Ven zo´n 5 minuten later de 4-1 liet aantekenen uit een voorzet van Desmond de Waard leek een grote uitslag in het verschiet. Maar Vitesse zakte echter ver terug en bood Schoten de gelegenheid om terug te komen. Nadat eerst nog een inzet op de kruising belandde was het opnieuw Sjoerd Auwerda die bij een aanval sneller reageerde dan zijn tegenstanders en de 4-2 op het scorebord bracht. Maar verder liet Vitesse het niet komen. Door deze zege blijft Vitesse op de 2e plaats staan met 3 punten achterstand op koploper VIOS.

error: Alert: Content is protected !!