Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Teleurstellende 0-0 van Vitesse bij SVW

Tijdens de vele duels tussen SVW en Vitesse waren de toeschouwers meestal verzekerd van spanning en sensatie. Dit keer op een bijveld vanwege het door de gemeente afgekeurde hoofdveld was dat helaas niet of nauwelijks het geval.

Al snel werd duidelijk dat bij SVW de kwaliteit daarvoor ontbrak en dat de laatste plaats op de ranglijst met slechts één puntje wel verklaarbaar is. Vitesse daarentegen, dat de laatste weken in een flow zat, wist eigenlijk geen goed raad met zo’n zwakke tegenstander. Het werd daardoor een heel matig duel waarin Vitesse niettemin kansen genoeg had om te winnen. Maar SVW had één grote uitblinker en dat was keeper Danny de Boer die voor de eerste keer de nul hield en daarmee SVW aan zijn 2e puntje hielp.

Het eerste halfuur was Vitesse dus duidelijk de betere ploeg met veel meer balbezit. Maar omdat er slordig en te gehaast werd gespeeld ging er ook veel mis. Pas in de 30e minuut viel de 1e serieuze kans te noteren toen Rik Beentjes met een dieptepass alleen op doel af ging. Dat werd ook de eerste echte redding van Danny de Boer. Vijf minuten later ging een kopbal van Nick van de Ven net naast. SVW wist daar weinig tegenover te stellen al kreeg de thuisploeg vlak voor rust nog wel een aardige kopkans.

Na rust hetzelfde spelbeeld met een aandringend maar onnauwkeurig spelend Vitesse en een min of meer machteloos SVW. Het wachten was eigenlijk op een openingstreffer waardoor Vitesse wat meer op stoom zou kunnen komen. In de 58e minuut was Rick Poel dichtbij een goal maar ook hij vond Danny de Boer  op zijn post, die even later nog een bal uit zijn doel ranselde. In de 71e minuut werd Mats Laan gewisseld voor Joey van Esveld wat voor méér aanvallende impulsen bij Vitesse zorgde. Binnen enkele minuten liet hij zijn klasse al zien maar zijn harde inzet ging rakelings over. Dat gebeurde ook na een vrije trap van Jort Kaandorp van een meter of 20. Het vernuft om de zwakke verdediging van de thuisploeg uit te spelen, ontbrak echter deze middag. In de slotfase moest Tom Laan zelfs nog een keer gestrekt naar de hoek na een onverwachte pegel van afstand waardoor dat het verlies beperkt bleef tot 2 punten.  Door dit puntenverlies is VIOS winnaar van de 1e periode geworden.

error: Alert: Content is protected !!