Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse naar overtuigende 6-2 winst op Kleine Sluis

Twee jaar geleden troffen Kleine Sluis en Vitesse elkaar voor het eerst in de 3e klasse. Kleine Sluis won toen op de Puikman met 1-3, terwijl het in Anna Paulowna 0-0 bleef. Omdat beide ploegen vorig jaar kampioen werden ging het nu om een duel in de 2e klasse. Een prima spelend en agressief Vitesse liet er dit keer geen gras over groeien en declasseerde hun tegenstander op alle fronten. Op de einduitslag van 6-2 viel dan ook helemaal niets af te dingen.

Binnen enkele minuten was het al raak. Na een snelle actie van Rik Beentjes over rechts zette Nick van de Ven Vitesse op voorsprong. Daarna volgde een wat rommelige fase met veel balverlies over een weer. In de 12e minuut werd een gevaarlijke aanval van de thuisploeg wegens discutabel buitenspel afgefloten. De vrije trap werd vervolgens heel snel genomen waarna Dion Kwast plotseling aan de andere kant van het veld vrij voor keeper Tom Laan verscheen en beheers scoorde: 1-1. Dat maakte Vitesse wakker en vervolgens werd er vol op de aanval gespeeld. Nadat een 1e grote kans voor Jort Kaandorp kopte Nick van de Ven keihard op de paal. De dik verdiende voorsprong kwam in de 20e minuut na een vlotte aanval over links. Rik Beentjes leek uit de daaruit volgende voorzet simpel te kunnen binnen tikken, maar het laatste zetje was uiteindelijk van Jort Kaandorp. In de 41e minuut werd het 3-1 toen Rik Beentjes  door een dieptepass alleen op de keeper af mocht gaan en vervolgens beheerst binnen tikte.

Ook na rust bleef de thuisploeg het publiek vermaken met goed aanvallend voetbal met vele kansen. Binnen 20 minuten was het al 5-1. Eerst was Rik Beentjes opnieuw de verdediging te snel af en scoorde wederom beheerst. En kort daarna vloog een pegel van Menno Peters door vele benen door in het doel. Nadat spits Nick van de Ven eerst nog een kopbal uit een voorzet van Rik Beentjes tegen de lat zag belandde zorgde hij niet veel later alsnog voor de 6-1 door een inzet van Menno Peters nog net met zijn hak te beroeren. In de 72e minuut was Jort Kaandorp dichtbij een 7e treffer maar zijn inzet kwam terug van de paal. Het laatste wapenfeit was voor de bezoekers toen Dion Kwast profiteerde van een moment van onachtzaamheid bij de verdedigers. Met zijn 2e treffer bracht hij de eindstand op 6-2. Door deze zege is Vitesse gestegen naar de 2e plaats op de ranglijst en is zodoende een serieuze kandidaat geworden voor de 1e periodetitel!

error: Alert: Content is protected !!