Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Jeugdig Vitesse fier overeind tegen I.V.V.: 2-2

Voor het 3e competitieduel moest Vitesse aantreden tegen IVV uit Landsmeer. Slechts enkele malen eerder troffen de beide teams elkaar, met de nacompetitie in 2012 als de meest memorabele. Op een 3-3 narrow-escape op eigen terrein trok Vitesse in een turbulent duel in Landsmeer aan het langste eind door een 2-7 zege en handhaafde zich toen in de 2e klasse. Ook IVV is vorig jaar gepromoveerd, zij het via de nacompetitie. Hoewel het er dit keer minder onstuimig aan toeging, kreeg IVV wederom rood te zien wegens commentaar op de leiding. En dat kwam omdat Vitesse dat de thuisploeg langere tijd de baas was en daar kan zo’n team meestal niet zo goed tegen!

Al in de 9e minuut kwam Vitesse op achterstand toen een aanvallende actie werd onderbroken en teveel eigen mensen “hoog” stonden. Met een doffe knal naar voren werd de al dan niet buitenspel staande Renaldo Jongebloet bereikt die vanaf rechts meteen vrij voor keeper Michel van Kampen verscheen. En de spits scoorde beheerst: 1-0. In de 15e minuut was het al  bijna gelijk toen een afstandsschot van de prima spelende Joey van Esveld net naast ging. Vitesse domineerde daarna en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 28e minuut toen Jort Kaandorp met een uitstekende dieptepass van Joey van Esveld alleen voor de keeper verscheen en beheerst afrondde: 1-1.Een paar minuten later leek Jort opnieuw te scoren na een doorkopbal van Nick van de Ven, maar dit keer ging de bal net naast.

Ook na rust was Vitesse de betere ploeg. Maar nadat Nick van de Ven zijn kopbal na een prima actie van Yannick Wishaupt net naast zag gaan, was het toch IVV dat weer op voorsprong kwam in de 62eminuut. Ook daardoor liet het team zich niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. In de 72eminuut begon Robin Stam een lange rush naar voren en uit voorzet vanaf links scoorde spits Nick van de Ven de gelijkmaker: 2-2. Niet veel later volgde de rode kaart en leek Vitesse met een man meer voor de volle winst te kunnen gaan. Maar ondanks diverse grote kansen lukte dat net niet. Maar als er één ploeg was die recht had op de 3 punten, dan was Vitesse, dat zijn beste wedstrijd tot nu toe speelde.

error: Alert: Content is protected !!