Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse heeft na 0-5 winst bij Kennemers titel voor het grijpen

Robin Bakker scoorde al snel de 0-1

Het beloofde op Paaszaterdag in Beverwijk een spannende titelstrijd te worden tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Vitesse stond 3 punten achter op koploper Kennemers en mocht dus sowieso niet verliezen om zicht op het kampioenschap te houden. Het was gewoon alles of niets voor het team van Thijs Sluijter. Ter voorbereiding op dat spannende duel genoot het team eerst nog van een door De Toren gesponsorde lunch.Maar met de verwachte spanning was het eigenlijk al gauw gedaan. Binnen 12 minuten werd Kennemers op een 0-2 achterstand gezet en die klap kwam de koploper daarna niet meer te boven. Uiteindelijk werd het zelfs kort voor tijd 0-5 maar die stand had eigenlijk al bij de rust op het scorebord moeten staan.

Vitesse begon agressief aan het duel. Al in de 5eminuut was Rik Beentjes de weifelende centrale verdedigers te snel af. Daardoor verscheen hij meteen vrij voor de keeper en scoorde beheerst: 0-1. Zeven minuten later werd na een aanval over links de bal aangespeeld naar de op rechts vrijstaande Robin Bakker. En opnieuw was het Rik Beentjes die de puntgave voorzet wist binnen te tikken: 0-2. Kort daarna werd één van het centrale verdedigingsduo geslachtofferd maar die wissel zorgde allesbehalve voor rust in de dit keer wel héél zwakke verdediging van de koploper. En dat terwijl ze in de afgelopen 22 duels slechts 17 tegendoelpunten moesten incasseren. Vitesse rook bloed en ging voor een grotere voorsprong. Dat leek niet veel later al te lukken toen Robin Bakker de nog voor hem staande tegenstander te snel af was en beheerst scoorde. Maar die goal werd geheel ten onrechte alsnog afgekeurd na overleg met de grensrechter. Een tegenvaller voor Vitesse omdat het doelpunt in eerste instantie al was goedgekeurd door de scheidsrechter! Vitesse pakte daarna toch weer de draad op en zag een 4edoelpunt wél terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Zo’n 10 minuten voor rust werd de genadeklap alsnog uitgedeeld nadat eerst al enkele grote kansen waren gemist. Met 2 prima doelpunten zette Robin Bakker zijn ploeg op een dik verdiende 0-4 voorsprong.

Na rust probeerde Kennemers nog wel de bakens te verzetten maar de thuisploeg bakte er deze middag niets van en wist mede door sterk verdedigen van Vitesse nauwelijks een kans te creëren. Omdat Vitesse het allemaal wel geloofde viel er de 2e helft weinig meer te genieten voor de talrijk meegereisde supporters van Vitesse. Vlak voor tijd was het uiteindelijk Nick van de Ven die de koploper op een blamerende 0-5 nederlaag trakteerde.

Door deze eclatante zege heeft Vitesse op doelsaldo de koppositie van Kennemers overgenomen. Met nog 2 achtereenvolgende thuisduels voor de boeg op 12 en 19 mei en een uitduel op 26 mei bij het onder aanstaande DTS heeft Vitesse na 13 jaar het kampioenschap eindelijk weer eens voor het grijpen!

error: Alert: Content is protected !!